SUA: elevii care nu poartă mască riscă 6 luni închisoare și amendă

Guvernatorul Utah, Gary Herbert, nu arată nici o îngăduință față de părinții care se opun legii sale, care obligă copiii să poarte mască la școală, iar în caz contrar să primească acuzații penale.

Herbert a emis mandatul de purtarea a măștii în luna Iulie, pentru tot ciclul școlar de la grădiniță până la clasa a XII-a. Redeschiderea școlilor publice din Utah a atras iar atenția asupra acestei legi, care aplică o pedeapsă maximă de șase luni de închisoare și o amendă de 1.000 de dolari pentru nepurtarea măștilor. Ordinul se aplică în mod egal adulților și copiilor, iar orice acuzație ar fi o contravenție.

Herbert a declarat Joi că părinții care se opun ordinului său sunt „puțin iraționali”, potrivit The Salt Lake Tribune .

„Cred că aceiași oameni s-ar putea urca într-un avion și să spună că nu își vor fixa centurile de siguranță”, a spus el. „Și ar putea fi invitați să coboare din avion, dacă este cazul.”

Anna Lehnardt, o purtătoare de cuvânt a lui Herbert, a declarat că oficialii școlii vor decide dacă vor să facă o plângere penală, potrivit ziarului Salt Lake City .

„Este pusă în aplicare la nivel de district și de director școlar”, a spus ea. „Dar nu ne gândim:„ Să condamnăm penal o grămadă de copii.”

Părinții se opun aplicarii legii .

„Copiii noștri nu ar trebui să sufere consecințe penale pentru obținerea unei educații”, a spus Angie Martin, mama unui elev de liceu din districtul Cache.

Părintele Danielle Cottam din St. George nu a riscat și și-a scos cei cinci copii de la școală.

„Ar fi trebuit să am copiii la școală acum”, a spus Cottam pentru publicația Tribune. „Dar am decis să-i țin acasă din cauza acestei porcării de mască.”

Ea a numit cerința „total neconstituțională. Nici măcar nu ne oferă o alegere. Cred că ar trebui să am dreptul să aleg dacă copiii mei trebuie să poarte mască sau nu. ”

Ea a spus că după începerea școlii este probabil să existe o reacție tot mai negativă asupra acestei politici.

„Cred că, dacă lucrurile continuă să meargă așa, va avea loc o răscoală și lucrurile se vor agrava”, a spus Cottam.

Candice Nay, părinte a trei elevi, a spus că legea pedepsește persoanele în mod greșit .

„Știu că toată lumea are păreri diferite despre asta, dar acest lucru nu este în regulă”, a spus ea. „Cel puțin dați părintelui amenda penală. Nu le aplicați copiilor mei, care sunt atât de tineri, o amendă penală”.

Lehnardt a declarat că se așteaptă ca rareori școlile să facă plângeri penale, menționând că școlile pot trimite elevii care nu poartă mască acasă, pentru a învăța online.

„Vrem ca profesorii noștri să fie în siguranță”, a spus Lehnardt.

Deși legiuitorii din Utah caută să revizuiască unele ordine legate de coronavirus , Lehnardt a spus că mandatul de purtarea a măștii în școală nu se va schimba.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.