SUA: elevii care nu poartă mască riscă 6 luni închisoare și amendă

Guvernatorul Utah, Gary Herbert, nu arată nici o îngăduință față de părinții care se opun legii sale, care obligă copiii să poarte mască la școală, iar în caz contrar să primească acuzații penale.

Herbert a emis mandatul de purtarea a măștii în luna Iulie, pentru tot ciclul școlar de la grădiniță până la clasa a XII-a. Redeschiderea școlilor publice din Utah a atras iar atenția asupra acestei legi, care aplică o pedeapsă maximă de șase luni de închisoare și o amendă de 1.000 de dolari pentru nepurtarea măștilor. Ordinul se aplică în mod egal adulților și copiilor, iar orice acuzație ar fi o contravenție.

Herbert a declarat Joi că părinții care se opun ordinului său sunt „puțin iraționali”, potrivit The Salt Lake Tribune .

„Cred că aceiași oameni s-ar putea urca într-un avion și să spună că nu își vor fixa centurile de siguranță”, a spus el. „Și ar putea fi invitați să coboare din avion, dacă este cazul.”

Anna Lehnardt, o purtătoare de cuvânt a lui Herbert, a declarat că oficialii școlii vor decide dacă vor să facă o plângere penală, potrivit ziarului Salt Lake City .

„Este pusă în aplicare la nivel de district și de director școlar”, a spus ea. „Dar nu ne gândim:„ Să condamnăm penal o grămadă de copii.”

Părinții se opun aplicarii legii .

„Copiii noștri nu ar trebui să sufere consecințe penale pentru obținerea unei educații”, a spus Angie Martin, mama unui elev de liceu din districtul Cache.

Părintele Danielle Cottam din St. George nu a riscat și și-a scos cei cinci copii de la școală.

„Ar fi trebuit să am copiii la școală acum”, a spus Cottam pentru publicația Tribune. „Dar am decis să-i țin acasă din cauza acestei porcării de mască.”

Ea a numit cerința „total neconstituțională. Nici măcar nu ne oferă o alegere. Cred că ar trebui să am dreptul să aleg dacă copiii mei trebuie să poarte mască sau nu. ”

Ea a spus că după începerea școlii este probabil să existe o reacție tot mai negativă asupra acestei politici.

„Cred că, dacă lucrurile continuă să meargă așa, va avea loc o răscoală și lucrurile se vor agrava”, a spus Cottam.

Candice Nay, părinte a trei elevi, a spus că legea pedepsește persoanele în mod greșit .

„Știu că toată lumea are păreri diferite despre asta, dar acest lucru nu este în regulă”, a spus ea. „Cel puțin dați părintelui amenda penală. Nu le aplicați copiilor mei, care sunt atât de tineri, o amendă penală”.

Lehnardt a declarat că se așteaptă ca rareori școlile să facă plângeri penale, menționând că școlile pot trimite elevii care nu poartă mască acasă, pentru a învăța online.

„Vrem ca profesorii noștri să fie în siguranță”, a spus Lehnardt.

Deși legiuitorii din Utah caută să revizuiască unele ordine legate de coronavirus , Lehnardt a spus că mandatul de purtarea a măștii în școală nu se va schimba.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *