SUA, cutremurata de un nou SCANDAL. Oamenii legii nu mai au nicio limită


După cazul lui George Floyd, tragedie care a revoltat o lume întreagă, doi ofițeri de poliție din Atlanta au fost concediați deoarece, au fost surprinși folosind forță disproporționată împotriva a doi studenți. Videoclipul cu cei doi polițiști a fost postat pe rețele sociale, iar filmarea a devenit virală, relatează CNN.

Imaginile au fost surprinse de o cameră de corp a polițistului, în timpul protestelor masive care au loc în Statele Unite la numai câteva zile după uciderea lui George Floyd de către poliția din Minneapolis.

Cei doi oameni ai legii scot cu forța un bărbat și o femeie dintr-o mașină, îi pun la pământ și îi împușcă cu un pistol cu eletroșoc, cu toate că aceștia nu au opus rezistență și nici nu părea că fac ceva periculos.

SUA au început luni o nouă săptămână pe fondul violenţelor de stradă înregistrate în ultimele zile în mai multe oraşe, în urma incidentului din Minneapolis soldat cu moartea lui George Floyd, un bărbat afro-american care a decedat după ce un ofiţer de poliţie alb l-a apăsat cu genunchiul pe gât timp de aproape nouă minute, transmite dpa.

Protestele au degenerat în incendieri şi acte de vandalism, iar ciocnirile cu forţele de poliţie s-au intensificat.

Poliţia din mai multe oraşe a fost acuzată de folosirea unor tactici dure contra demonstranţilor, în timp ce autorităţile au dispus interdicţii de circulaţie în timpul nopţii la Washington, Minneapolis, Los Angeles şi Houston.

În timpul protestelor au fost arestate câteva sute de persoane, iar mai mulţi jurnalişti au fost răniţi de poliţie.

Duminică seară, noi confruntări între poliţişti şi manifestanţi au avut loc la Philadelphia şi New York, precum şi într-un centru comercial din Santa Monica, în apropiere de Los Angeles.

Aproximativ 5.000 de soldaţi din Garda Naţională au fost desfăşuraţi în 15 state şi în capitala federală Washington, unde numeroşi demonstranţi s-au comasat în faţa Casei Albe, scandând diverse sloganuri şi aprinzând focuri. Potrivit cotidianului The New York Times, preşedintele Donald Trump a fost dus vineri seară într-un buncăr, în timpul unei manifestaţii similare în faţa reşedinţei oficiale.

Manifestaţii s-au desfăşurat de asemenea la Miami şi New York, unde participanţii, în special tineri, au scandat ‘Black Lives Matter’ (‘Viaţa negrilor contează’) şi ‘Nu pot respira’ (ultimele cuvinte rostite de George Floyd înainte de a deceda).

Poliţistul Derek Chauvin a fost arestat şi inculpat pentru omucidere involuntară în cazul George Floyd. Poliţistul urmează să compară în cursul zilei în faţa instanţei pentru o primă audiere.

Sursa: evz.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.