SUA avertizeaza ROMANIA: “Ori gaze de sist si Rosia Montana, ori va izolam si va paste razboiul” (VIDEO)

Pungesti-ACAB

SUA santajeaza Romania: ”Ori lasati americanii sa extraga gaze de sist pentru a le vinde Europei dependente de gazul rusesc, ori va vom izola ca pe vremea lui Ceausescu si va lasam prada razboiului”.

Politologul american George Friedman este unul dintre acei analisti pe care ii asculta liderii politici si militari de la Washington. Director al Stratfor, una din cele mai apreciate agentii de analiza din SUA, George Friedman, evreu nascut in Budapesta, ne avertizeaza pe noi, romanii. Individul practic ne santajeaza si ne spune in fata, tradus, cam asa: ”ori puneti tara la bataie si ne dati gazele de sist si aurul de la Rosia Montana, ori veti avea soarta lui Ceausescu. Da, efectele asupra mediului sunt grave, dar asta e pretul pe care trebuie sa il platiti”. Rar mi-a fost dat sa aud la un asemenea nivel o abordare mai abjecta.

Dar sa ascultam ce zice in cadrul emisiunii difuzate de Pro Tv:

“Americanii vin aici sa faca bani. Sunt multe feluri de a face bani si un mod sigur de a-i pierde: sa nu cunosti situatia, adica impredictibilitatea. In ultimii ani, investitorii americani s-au saturat de Romania. exemplul care imi vine in minte e Rosia Montana. A devenit un simbol in comunitatea de investitori a ceea ce se poate intampla in Romania. Cred ca guvernul a inteles asta si faptul ca principalele voastre resurse sunt cele energetice si minerale. Trebuie sa va targuiti, dar odata incheiat targul, sa va tineti de el.

Daca un guvern incheie un contract, toate guvernele de dupa el trebuie sa il respecte. Daca nu, viabilitatea Romaniei ca tara independenta e amenintata. Romania are nevoie de investitori straini, nu are resursele sa se dezvolte singura. Capacitatea europenilor de a investi e limitata, chinezii au bani, dar isi aduc propria forta de munca, rusii au bani, dar nu au expertiza, americanii le au pe toate. Problema e acum domnia legii – un contract sa ramana un contract, sa nu se schimbe. Asa ca nu faceti targuri proaste, ca sa nu trebuiasca sa le schimbati.

In 6 luni – un an, investitorii vor incepe sa vina. Companiile americane urmaresc acum cu atentie Romania. Stim de o companie care vrea sa investeasca in energie si are nevoie de informatii. Din pacate, la voi aceste informatii sunt secrete, or nu poti aduce investitii cu informatii tinute in secret.

Gazele de sist sunt o arma care poate fi folosita pentru a evita razboiul. Rusia controleaza Europa prin gaze. Aveti nevoie de resurse alternative iar Romania e cea mai bogata in astfel de resurse. De aceea americanii sunt atat de interesati de resursele voastre.

Romania trebuie sa decida daca va permite exploatarea gazelor de sist. Ar fi minunat daca nu am avea nevoie de ele, dar data fiind pozitia strategica a Romaniei, exploatarea gazelor de sist e o problema strategica nationala. Gazul de sist limiteaza influenta ruseasca. Oricat de mult ar putea afecta mediul el ofera o solutie geopolitica. In situatia actuala a Romaniei, ar fi iresponsabil sa nu luati in considerarea exploatarea gazelor de sist.

Decizia trebuie luata acum”, ne atentioneaza analistul american “fiindca acum rusii taie energia Europei”.

“Totul presupune un risc. Gazele de sist ar putea polua mediul, dar Rusia… Nimic din ce am construit nu a ramas fara consecinte asupra mediului. Romania vrea sa fie sigura ca restul Europei are suficient gaz ca sa nu poata fi santajata de rusi, altfel Romania va fi izolata, asa cum a fost in timpul Razboiului Rece. Riscul ecologic e real, riscul geopolitic e si mai real. Pericolul ca Romania sa se intoarca la perioada cand era izolata de toata lumea, ca in timpul lui Ceausescu, trebuie luat in considerare.” De pe InfoCivic

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

4 comentarii

 1. ELEMENTELE ASTE SINT CHIAR DEBILE MINTALE,CRED CA TOTI ROMANII SINTEM DOBITOCI,NU AVEM NEVOIE DE EI CITI ROMANI SINTEM AFARA PUTEM SA RIDICAM TARA LINISTITI,INSA TREBUIE SCHIMBAT COMPLECT GUVERNUL SI ASOCIATII LOR,NU AVEM NEVOIE DE STRAINI SA NE CONDUCA TARA

 2. Mai bine lupt pentru tara mea, decat sa fiu sclavul americanilor.

 3. Americanii sunt principalii dusmani ai poporului roman si al Natiunilor Europene.
  SUA este un stat anti-alb.
  Toata Europa este ocupata si tinuta sub teroare de acest tiran.
  Germania este sub regim de ocupatie (are peste 100.000 de soldati usa)
  Italia,Marea Britanie ,Romania si Bulgaria la fel ,sunt ocupate militar de americani.
  UE este defapt o colonie USA .
  Obama a declarat acum ceva vreme ca populatia nativa europeana este "invechita"
  si ca nu se poate integra in Noua Ordine Mondiala.
  Planuieste USA sa extermine populatia nativa a Europei ?
  Zilele astea circula pe net o scrisoare a nationalistilor rusi care cheama pe romani
  sa lupte pentru imperiul rusesc impotriva sionismului si a finantelor internationale.
  Pe site-ul Frontpress am citit asta,iar organizatia nationalista ruseasca se numeste
  rusimperia . Ne poate salva Rusii de teroarea maimutelor americane ?
  Sunt foarte curios sa aflu ce parere are Nationalisti.ro in legatura cu scrisorica ruseasca ?

 4. Eu sunt de acord sa cedam resursele noastre la americani cu o conditie, sa faca la noi ce au facut prin tarile musulmane, autostrazi, drumuri, cladiri. La fiecare 100 de km de drumuri sau autostrazi facute de americani la noi in tara, cedam o parte din resurse si tot asa. Sa nu uitam ca am platit 2 miliarde la Bechtel pentru 50 de km de autostrada.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *