SUA a facut public TESTAMENTUL lui Bin Laden

bin-laden-e1432195372678Statele Unite au facut publice, miercuri, documente personale ale lui Osama Bin Laden care au fost gasite in resedinta acestuia din Pakistan. Printre acestea se numara si testamentul teroristului.

Guvernul american a declasificat 103 documente gasite in casa in care Bin Laden a fost ucis. Printre acestea se afla scrisori catre familia sa si catre lideri ai Al Qaeda.

Intr-o scrisoare catre sotia sa, Osama isi exprima iubirea, spunand ca ea este cel mai important lucru din lume. El isi cere iertare pentru ca nu poate sta mai mult cu ea si ii permite chiar sa se marite din nou dupa moartea sa. Cu toate acestea, el subliniaza ca ea este sotia pe care si-o doreste in „paradis”.

Citiți și:  Si-a împuscat fiica de doar 16 ani! Toata lumea este în stare de șoc

A fost gasit chiar si testamentul lui Bin Laden, in care isi exprima ultimele dorinte si sperante in legatura cu familia. El ii spunea sotiei ca se poate reintoarce la familia ei dupa ce moare, rugand-o sa-i marite fetele cu mujahedini. De asemenea, Osama sublinia ca fiul sau trebuie sa conduca jihadul mai departe.

Intr-o alta scrisoare, Bin Laden ii sfatuia pe militantii islamisti din din Africa de Moed sa-si concentreze eforturile pe atacarea tintelor SUA iar nu pe crearea unui stat islamic. De asemenea, el se referea la „Primavara araba”, miscarile de protest din lumea musulmana din 2011, ca fiind „cele mai importante evenimente” din ultimele sute de ani.

Citiți și:  Reacția SUA privind intervenția din Kazahstan a declansat FURIA Rusiei

Legat de publicarea acestor documente, congresmenul Jack Langer, seful comitetului pentru servicii secrete,  a declarat ca declasificarea este in interesul poporului american.

„Este in interesul publicului american ca jurnalistii, cetatenii, academicienii sa aiba oportunitatea de a citi si intelege documentele lui Bin Laden”, a declarat Langer.

VEZI SI: CIA a publicat lista cărţilor găsite în biblioteca lui Osama bin Laden. Afla aici despre ce era interesat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.