Studiul RECENT care răstoarnă tot ce se știa despre COVID-19. In ce masura pot transmite virusul COPIII?

Un studiu rătoarnă tot ce se știa până acum despre Covid-19. Este vorba despre posibilitatea ca copiii să trasmită virusul. Analiza a fost realizată în Coreea de Sud pe un eșantion de 65.000 de persoane și rezultatele au fost dezvăluite de cotidianul „The New York Times”.

Cei de la NewYork Times susțin, citând un studiu realizat în Coreea de Sud pe un eșantion de 65.000 de persoane, că cei mici pot transmite coronavirusul într-o măsură la fel de mare ca adulţii. E vorba de copiii cu vârste de peste zece ani.

Potrivit materialului din New York Times, se arată că studiul efectuat de Centrul sud-coreean pentru Controlul şi Prevenirea Epidemiilor a oferit un răspuns șoc: copiii mai mici de 10 ani transmit coronavirusul cu o frecvenţă mai redusă decât adulţii, dar riscul nu este zero. Copiii cu vârste între 10 şi 19 ani pot transmite coronavirusul cel puţin la fel de mult ca adulţii.

Sud-coreeni au monitorizat 59.073 de persoane care au avut contacte cu 5.706 de pacienţi bolnavi de Covid-19, în perioada 20 ianuarie – 27 martie 2020. Studiul s-a concentrat pe rata contagierii în rândul membrilor familiei restrânse. Rata de contagiune a fost de 18,6% în familiile în care erau copii cu vârste cuprinse între 10 şi 19 ani. În casele în care erau copii cu vârste de până la nouă ani, această rată a fost de 5,3%.

„Studiul nostru are unele limitări. În primul rând, numărul cazurilor de infectare poate a fost subestimat, dat fiind că poate nu au fost identificaţi bolnavii asimptomatici. În plus, cazurile detectate ar fi putut fi contagiate prin expuneri în afara locuinţei”, au arătat cercetătorii sud-coreeni.

În cazul în care școlile s-ar redeschide, ar putea exista focare de infecţie la copiii de toate vârstele, avertizează unii experţi.
Studiul ieșit acum contrazice unele analize din Europa şi Asia care au susținut că probabilitatea infectării copiilor este mai redusă.

Capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.