STUDIU SUA: Ce se intampla cu pacienții cu boli RARE, vaccinati anti-COVID

Cercetătorii de la Universitatea Johns Hopkins din SUA spun că pacienţii cu boli rare, cum ar fi lupus, dezvoltă foarte greu anticorpi împotriva COVID-19, chiar şi după vaccinare.

Explicaţia specialiștilor este simplă: terapia cu cortizon limitează efectul opitim al vaccinului, conform Mediafax.

Medicul reumatolog Ruxandra Ionescu întrerupe o parte din tratamentul pacienţilor săi pe perioada vaccinării.

„Am văzut că mulţi dintre pacienţii cu lupus sau cu alte boli autoimune dezvoltă o producţie mai mică de anticorpi după vaccin. Sunt ghiduri care spun exact ce medicament trebuie întrerupt şi pe ce durată”, a explicat medicul.

Ruxandra Ionescu le recomandă pacienţilor cu boli autoimune să continue să poarte mască, să evite zonele aglomerate chiar şi după vaccinare, iar membrii familiei ar trebui să fie imunizaţi.

Citiți și:  O comediantă, care îi ironiza pe nevaccinați, s-a prăbușit la un spectacol de stand-up, chiar după ce și-a terminat gluma. „Sunt triplu vaccinată și Iisus mă iubește cel mai mult”, a fost ultima replică înainte să cadă

„Cu familia vine în permanenţă în contact şi atunci e bine să fie vaccinată şi aceasta. Dacă aceştia vor face boala, chiar dacă anticorpii sunt scăzuţi boala nu o să fie severă pentru că există şi celulele cu memorie”, adaugă Ruxandra Ionescu.

La nivel global sunt 300 de milioane de pacienţi cu boli rare, iar în România se estimează că trăiesc aproape un milion de persoane cu astfel de afecţiuni.

Sursa: stiripesurse.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!