“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
MEDICAL

STUDIU SUA: Ce se intampla cu pacienții cu boli RARE, vaccinati anti-COVID

imunitate vaccin 1070x600 1

Cercetătorii de la Universitatea Johns Hopkins din SUA spun că pacienţii cu boli rare, cum ar fi lupus, dezvoltă foarte greu anticorpi împotriva COVID-19, chiar şi după vaccinare.

Explicaţia specialiștilor este simplă: terapia cu cortizon limitează efectul opitim al vaccinului, conform Mediafax.

Medicul reumatolog Ruxandra Ionescu întrerupe o parte din tratamentul pacienţilor săi pe perioada vaccinării.

„Am văzut că mulţi dintre pacienţii cu lupus sau cu alte boli autoimune dezvoltă o producţie mai mică de anticorpi după vaccin. Sunt ghiduri care spun exact ce medicament trebuie întrerupt şi pe ce durată”, a explicat medicul.

Ruxandra Ionescu le recomandă pacienţilor cu boli autoimune să continue să poarte mască, să evite zonele aglomerate chiar şi după vaccinare, iar membrii familiei ar trebui să fie imunizaţi.

„Cu familia vine în permanenţă în contact şi atunci e bine să fie vaccinată şi aceasta. Dacă aceştia vor face boala, chiar dacă anticorpii sunt scăzuţi boala nu o să fie severă pentru că există şi celulele cu memorie”, adaugă Ruxandra Ionescu.

La nivel global sunt 300 de milioane de pacienţi cu boli rare, iar în România se estimează că trăiesc aproape un milion de persoane cu astfel de afecţiuni.

Sursa: stiripesurse.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.