MEDICAL

STUDIU de ULTIMA ORA. Medicamentul care te scapă de COVID! Anunţul aşteptat de milioane de oameni

media 147833598102430800

Este vorba despre contractul semnat de Novartis, o companie farmaceutică din Elveția. Aceasta va dezvolta, împreună cu Roche, un medicament antiinflamator împotriva pneumoniei asociate cu noul coronavirus.

Un nou medicament în lupta cu pandemia!
Novartis a semnat un al treilea parteneriat prin care pune la dispoziţia unei companii concurente capacităţile sale de producţie, după ce a încheiat un parteneriat cu BioNTech şi apoi cu CureVac pentru a contribui la producţia de vaccinuri anti-COVID, conform informațiilor transmise de afp.com

Acordul semnat cu Roche pentru Tocilizumab prevede rezervarea capacităţilor de producţie pentru acest medicament la o fabrică din Singapore, a explicat compania elvețiană într-un comunicat.

Este un medicament împotriva artritei reumatoide
Totodată, compania elvețiană a explicat că transferul de tehnologie pentru producţia de ingrediente active destinate fabricării substanţelor pentru acest tratament urmează să aibă loc în al doilea trimestru.

Comercializat sub denumirea de Actemra sau RoActemra, în funcţie de pieţele pe care este vândut, tocilizumab este un medicament împotriva artritei reumatoide şi face parte din căile explorate pentru tratarea pacienţilor cu forme severe de COVID.

Acest tratament administrat intravenos a suferit mai multe eşecuri în timpul studiilor clinice. Însă, un amplu studiu britanic, publicat în februarie, a raportat totuşi rezultate încurajatoare.

Studiul a oferit rezultate pozitive cu privire la acest antiinflamator
Studiul, intitulat Recovery, care a implicat mai multe medicamente, a oferit rezultate pozitive cu privire la acest antiinflamator, în special în ceea ce priveşte reducerea riscului de deces asociat COVID-19.

În ianuarie, Novartis a anunţat o primă cooperare cu Pfizer-BioNTech, la câteva zile după un acord similar anunţat de laboratorul francez Sanofi, pentru a ajuta la producerea vaccinurilor. În martie, Novartis a semnat un al doilea acord cu compania germană CureVac.

Trebuie menționat că Novartis nu s-a lansat în cursa pentru vaccinuri împotriva COVID-19, spre deosebire de concurentul său francez.

Sursa: capital.ro

follow us on google news

Intră pe canalul de Telegram!

78 782089 telegram logo navigator universal a3 80gsm white printer

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Aceste informații pot fi utile și altor persoane.