Studiu de ULTIMA ORA. Efectele tardive la supraviețuitorii din Bergamo, cu simptome ale COVID-19, șase luni mai târziu

La șase luni după ce coronavirusul a lovit Bergamo, provincia cea mai afectată a Lombardiei, care a fost cea mai afectată regiune a Italiei, aproape jumătate dintre supraviețuitori încă nu și-au revenit și se confruntă cu o serie de probleme.

Studiu al efectelor pe termen lung ale COVID-19

Specialistul în boli infecțioase al spitalului Papa Ioan XXIII, dr. Serena Venturelli, care este unul dintre medicii care lucrează la un studiu al efectelor pe termen lung ale COVID-19, a declarat pentru The Washington Post: „Aproape jumătate dintre pacienți spun nu”, când sunt întrebati s-au vindecat.

Bergamo este orașul în care în martie a fost lansat un videoclip îngrozitor, care arăta un ICU copleșit care se ocupa cu un val de pacienți.

La un moment dat, a fost nevoie de atât de mult oxigen pentru 92 de persoane cu nevoie de ventilatoare, încât oxigenul a trebuit să fie introdus cu ajutorul unui rezervor de urgență, potrivit The Post.

Studiul efectelor pe termen lung a început la începutul lunii mai și se bazează pe dovezile adunate de la douăzeci de persoane, cărora li se extrage sângele, li se verifică inimile și plămânii.

Venturelli a declarat pentru The Post că au simțit o „obligație morală” de a chema supraviețuitorii înapoi.

„Ceea ce am văzut în martie a fost o tragedie, nu o spitalizare normală”, a spus ea.

30% dintre persoanele examinate au avut probleme cu coagularea sangelui
Din primele 750 de persoane care au fost examinate, aproximativ 30% au avut dificultăți de respirație și cicatrici pulmonare, iar alți 30% au avut probleme de coagulare a sângelui și de inflamație.

Alte efecte ale Covid-19: căderea părului, oboseală severă, furnicături, depresie, pierderea memoriei și durere la nivelul picioarelor
Medicii de la spital au declarat pentru The Post că există o gamă largă de efecte, inclusiv căderea părului, oboseală severă, furnicături, depresie, pierderea memoriei și durere la nivelul picioarelor.

Nu este prima dată când daunele COVID-19 de la Bergamo sunt analizate

În iulie, dr. Roberto Cosentini, șeful departamentului de urgență al spitalului Papa Giovanni XXIII, a declarat pentru Sky News: „Vedem o proporție semnificativă a populației cu leziuni cronice cauzate de virus”.

Dar medicii nu sunt complet descurajați. Respirația pacienților pare adesea să se amelioreze lent, în ciuda cicatricilor permanente ale plămânilor și nimeni nu a avut febră, a raportat The Post.

Gandul.ro

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *