STUDIU de ULTIMA ORA. Anunţul momentului despre COVID-19!

Anunţul momentului despre COVID-19! A fost făcut public studiul care răstoarnă toate teoriile. Este şi mai periculos decât se ştia până acum. Specialiştii s-au decis să facă dezvăluiri complete.

Cum se poate transmite COVID-19?
S-a aflat cum se poate transmite COVID-19. Un studiu important a scos la iveală că infecţia cu noul coronavirus se transmite mai uşor prin vorbire, decât prin tuse. Totul se întâmplă atunci când ne aflăm în apropierea unei persoane care a contactat virusul.

La o oră după ce o persoană infectată a vorbit timp de 30 de secunde, picăturile minuscule sau aerosoli rămaşi conţin mult mai multă masă virală decât după o tuse. Asta înseamnă că în spaţii mici şi fără ventilaţie, acest lucru este suficient pentru a provoca Covid.

„Vorbirea este o problemă foarte importantă atunci când vine vorba despre transmiterea virusului şi care trebuie luată în considerare.

Aceasta produce particule mult mai fine decât tusea, iar aceste particule, sau aerosoli, pot persista timp de cel puţin o oră în cantităţi care sunt suficiente pentru a provoca boala”, spune prof. Pedro Magalhães de Oliveira, expert în mecanica fluidelor la Universitatea din Cambridge, conform The Guardian.

Virusul, mai periculos în spaţii închise
Cercetarea arată din nou că virusul se ia mult mai uşor în spaţii închise. Explicaţia constă în faptul că picăturile mari cad pe pământ pe distanţe scurte, picăturile minuscule pot transporta virusul pe distanţe mai mari de doi metri, iar virusul persistă.

„Aveţi nevoie de măşti, aveţi nevoie de distanţare şi aveţi nevoie de o ventilaţie bună în încăperi, astfel încât aceste particule să nu se acumuleze într-un spaţiu închis şi să fie îndepărtate în siguranţă”, mai spune Oliveira.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *