Studiu ALARMANT de ultima ora. Noul COVID este și mai contagios. Va ocoli măștile

Nu mai avem scăpare! Noul COVID, și mai contagios după ce ar fi suferit mutații. Conform celui mai mare studiu genetic desfășurat în SUA în ultima perioadă, virusul va putea ocoli măștile.

O nouă tulpină a coronavirusului, responsabilă pentru nu mai puțin de 99,9% din cazurile studiate, a fost identificată de către oamenii de știință, conform nypost.com

Are o încărcătură virală mult mai mare
Noua tulpina a coronavirusului este cunoscută sub numele de mutația D614G. Aceasta are o încărcătură virală mult mai mare, lucru care o face și mai contagioasă. Conform oamenilor de știință, această mutație ar putea fi răspunsul coronavirusului pentru a învinge măștile și alte eforturi de distanțare socială, inclusiv spălatul pe mâini.

Cercetătorii spun că este adaptată pentru a se răspândi mai ușor, chiar dacă noua mutație nu s-a dovedit a fi mortală.

Virusul poate deveni mai contagios
David Morens este virusolog la Institutul Național de Alergii și Boli Infecțioase. Acesta a declarat că descoperirile demonstrează faptul că virusul poate deveni mai contagios.

Conform celor spuse de David Morens, acest lucru „poate avea implicații asupra capacității noastre de a-l controla”.

Medicul este de părere că virusul s-a adaptat astfel încât să poată rezista la eforturi precum spălarea mâinilor și distanțarea socială, conform sursei menționate.

„Purtarea măștilor, spălarea mâinilor, toate acestea sunt bariere în calea transmiterii virusului, dar pe măsură ce virusul devine mai contagios, statistic, devine mai eficient în ocolirea acestor bariere”, a subliniat virusologul de la Institutul Național de Alergii și Boli Infecțioase.

Bilanţ COVID-19, 25 septembrie
Până astăzi, 25 septembrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 119.683 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19).

96.158 de pacienți au fost declarați vindecați.

În urma testelor efectuate la nivel național, față de ultima raportare, au fost înregistrate 1.629 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Distinct de cazurile nou confirmate, în urma retestării pacienților care erau deja pozitivi, 600 de persoane au fost reconfirmate pozitiv.

Până astăzi, 4.633 de persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 24.09.2020 (10:00) – 25.09.2020 (10:00) au fost înregistrate 42 de decese (25 bărbați și 17 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Alba, Arad, Bacău, Bihor, Bistrița-Năsăud, Brașov, Buzău, Caraș-Severin, Covasna, Giurgiu, Ialomița, Iași, Mehedinți, Prahova, Timiș, Vaslui, Ilfov și Municipiul București.

Dintre acestea, 3 decese au fost înregistrate la categoria de vârstă 40-49 de ani, 5 decese la categoria 50-59 de ani, 10 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 14 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 10 decese la categoria de peste 80 de ani.

41 dintre decesele înregistrate sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități, iar 1 pacient decedat nu a prezentat comorbidități.

Capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.