Studiu ADN certificat de MyHeritage: Ungurii sunt in mare parte evrei

Un studiu ADN MyHeritage a dezvăluit că populația Ungariei are cel mai mare procent de descendență evreiască în afara Israelului, cu cel puțin 7,6% din cele 4.981 de persoane care trăiesc în Ungaria care au făcut testul ADN, care s-au dovedit a avea cel puțin 25% sau mai mult etnia evreiască Ashkenazi:

„Acest lucru este echivalent cu cel puțin un bunic care este pe deplin evreu Ashkenazi”, a spus MyHeritage. „Acesta este un procent semnificativ mai mare decât 3,5% observat la testatorii ADN care trăiesc în SUA și 3% în Canada.”

Pe baza estimărilor ONU, populația Ungariei este de 9,7 milioane.

MyHeritage a descoperit că 4,2% dintre testatorii ADN din Ungaria au 50% sau mai mult din etnia evreiască Ashkenazi”, a adăugat acesta.

Platforma genealogică online a lucrat la această cercetare împreună cu dr. Daniel Staetsky, director al unității europene de demografie evreiască la Institutul de cercetare a politicilor evreiești din Londra.

Chiar și după cel de-al Doilea Război Mondial, s-a bănuit mult timp că mulți au fost descurajați să își dezvăluie identitatea evreiască și au ținut-o ascunsă sau au ignorat complet strămoșii lor evrei”, a spus acesta.

MyHeritage a precizat că acest studiu se bazează exclusiv pe numărul maghiarilor care au strămoși evrei, așa cum este determinat prin testarea genetică și fără a ține cont de principiile determinante ale dreptului religios evreiesc, care se bazează pe linia maternă.

Sursa: Jerusalem Post

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

loading...

Lasa un comentariu