Studentii israelieni, transformati de guvern in “soldati cibernetici” in razboiul impotriva “antisemitismului”

În lumea post-modernă, multe războaie se vor da în mediul online, atacurile informaționale, dezinformările și intoxicările fiind arme de temut, folosite tot mai des pe ”câmpurile de bătălie” virtuale. În acest sens, statele recrutează intens ”soldați cibernetici”. Israelul, una din țările cele mai puternice din lume la acest capitol, nu putea face exepție.

cyber-war

Astfel, guvernul israelian va angaja studenţi din țară și străinătate pentru o ofensivă pe reţelele de socializare, prin care se urmăreşte ”combaterea antisemitismului” din mediul virtual. Misiunea studenţilor va fi secretă, astfel încât ei să nu fie asociaţi cu executivul, în care vor exista suspuciuni.

Un reprezentat al cabinetului israelian a precizat în urmă cu câteva săptămâni că tinerii vor fi recrutaţi din mai multe universităţi şi vor primi burse speciale. Ei vor avea libertatea de a recunoaşte că fac parte din programul guvernamental, dacă vor fi desconspirați.

Operațiunile vor debuta oficial în câteva luni. Potrivit presei israeliene, autorităţile vor aloca aproximativ 800.000 de mii de dolari pentru acest proiect. Sursa: FrontPress.ro

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile