Studentă de la Medicină reclamă lipsa de atitudine a colegilor săi care tac pe principiul “capul plecat sabia nu îl taie” : “Există o atitudine uimitoare de supunere a tuturor tinerilor”

Din seria “pregătindu-ne pentru a deveni eroii din linia întâi” aflăm dezvăluiri despre atitudinea viitorilor medici și spiritul în care aceștia profesează.

O studentă de la UMF a răbufnit pe Facebook împotriva supușeniei colegilor ei. Îndreptățită, aceasta critică atitudinea apatică și deplânge starea actuală a universității: în ciuda unei cotizații anuale de 8200 RON, studenții sunt puși să-și cumpere botoșei, halate, mănuși și botnițe. Este și asta o problemă, dar mai grav e faptul că, obișnuindu-se să fie obedienți, acești viitori medici vor executa întocmai și la timp ceea ce le ordonă sistemul, big pharma, autoritățile, etc.

Via ziarul (H)adevărul:

O studentă de la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara a criticat, într-o postare pe pagina sa de Facebook, cerinţele impuse studenţilor odată cu reluarea cursurilor. Studenta reclamă şi lipsa de atitudine a colegilor săi care tac pe principiul „capul plecat sabia nu îl taie”.

Raluca Teodorescu, studentă a Universităţii de Medicină şi Farmacie „Victor Babeş” din Timişoara, susţine că după anunţul referitor la reluarea cursurilor începând cu semestrul doi au fost studenţi înştiinţaţi, contrar regulamentului UMF, că trebuie să îşi cumpere dezinfectant, mănuşi, măşti FFP2/FFP3, botoşei sau halate de unică folosinţă.

„Ştiu că probabil nu voi face eu vreo schimbare, că roţile acestui angrenaj s-au tocit deja sub greutatea gândirii aberante, dar simt că trebuie să îmi fac datoria faţă de colegii mei de acum şi faţă de cei ce vor veni şi ei la UMF şi vor crede că aşa trebuie să stea lucrurile pentru că nu ştiu că se poate şi altfel.

Deja sunt prea mulţi studenţi care s-au lăsat realmente călcaţi în picioare atât de profesori cât şi de sistem în sine, mergând pe sistemul «capul plecat sabia nu-l taie». Le e teamă să vorbească pentru a nu fi sancţionaţi la note şi ştim cu toţii că nu e tocmai uşor să ajungi la taxă în UMF şi să plăteşti 8200 RON pe an”, a scris Raluca Teodorescu, pe pagina sa de Facebook.

Studenta a mai arătat că „există o atitudine uimitoare de supunere a tuturor tinerilor care ar trebui să fie cei mai energici, cei mai dornici de schimbare şi dreptate”. „În schimb, noi suntem apatici şi ne mulţumim cu orice lături ne sunt puse în faţă să le îngurgităm. Nu, dragi colegi! Dacă eşti student la Medicină şi e alegerea ta, nu înseamnă că trebuie să fii tratat cu dispreţ, aşa cum tratează unii «medici» bătrânii bolnavi şi amărâţi ai ţării! Trebuie să existe respect în ambele situaţii şi să ne cerem drepturile cu demnitate”, a mai scris Raluca Teodorescu. – Incorect Politic

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *