Student la medicină din Franţa, găsit MORT la 10 zile după ce se vaccinase

Un student la medicină în vârstă de 24 de ani a fost găsit mort, la Nantes, la 10 zile după ce se vaccinase cu serul AstraZeneca.

Dezvăluirea a fost făcută luni de Ouest-France şi preluată de Le Figaro, scrie Mediafax.

Potrivit informațiilor cotidianului, tânărul din La Turballe (Loire-Atlantique) fusese vaccinat cu serul AstraZeneca pe 8 martie. Procuratura din Nantes a deschis o anchetă asupra cauzelor morții și a dispus, de asemenea, o autopsie.

Anthony R., student în anul șase ani la medicină, ar fi fost găsit mort în apartamentul său de către pompieri, după ce familia a alertat autoritățile, îngrijorate de absența acestuia.

Potrivit sursei citate, un document care indică faptul că tânărul fusese vaccinat pe 8 martie cu serul AstraZeneca ar fi fost găsit la fața locului de către poliție. O sursă apropiată dosarului, citată de ziar, a precizat că raportul autopsiei ar arăta „sângerări interne cauzate de tromboză”.

Familia se gândește că tânărul a decedat din cauza vaccinului.

„Fratele meu, dincolo de a fi genial, avea grijă de el. Era atent la ce mânca, făcea sport. Mai presus de toate, nu avea antecedente medicale, nicio boală, nimic. Avea o sănătate perfectă. Deci acest vaccin este singura cauză de care ne putem agăța pentru a înțelege ce s-a întâmplat”, a spus fratele tânărului decedat.

Agenţia Naţională pentru Siguranţa Medicamentelor (ANSM), responsabilă cu monitorizarea vaccinurilor împotriva Covid-19, a declarat că acest caz este „în curs de investigație clinică”, dar nu există nimic până în acest moment care să facă legătura între deces şi vaccinare.

„Am fost informaţi despre un caz de deces al unei persoane în vârstă de 24 de ani, la câteva zile după vaccinarea cu vaccinul AstraZeneca. În acest stadiu, nu există dovezi care să indice rolul vaccinului. Acest caz de deces face obiectul unei investigații clinice aprofundate de către centrele regionale de farmacovigilenţă (CRPV)”, a precizat ANSM pe site-ul său.

În ultimul său raport, ANSM a raportat 4.184 de cazuri de efecte adverse de la începutul vaccinării cu AstraZeneca în Franţa. În plus, agenția a observat „13 cazuri de evenimente tromboembolice (pentru mai mult de 1.041.000 de injecții)”. În raportul său din 18 martie, după suspendarea vaccinării de către 15 ţări europene, Agenţia Europeană pentru Medicamente a concluzionat că vaccinul nu a fost asociat cu o creștere a riscului general de formare a cheagurilor de sânge. Prin urmare, utilizarea AstraZeneca a putut fi reluată în multe țări europene. Acum în Franța, serul este autorizat numai persoanelor cu vârsta peste 55 de ani.

Sursa: r3media.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!