STS, în ilegalitate! Aplicația Check DCC dă acces la datele voastre personale oricărui paznic de magazin

Vreau să vă evidențiez un element interesant. De când cu obligativitatea certificatului verde, s-a scăpat din vedere un element interesant: viața privată a oamenilor este făcută praf cu bun știință și într-o crasă ilegalitate, motiv pentru care cred că se creează un cadru prin intermediul căruia puteți face rapid rost de bani.

Să vă explic situația. Presupunem că ești beneficiar de certificat verde. Vrei să intri într-un magazin și imediat apare un individ – de obicei de la firma de pază, alta decât cea căreia aparține magazinul – care solicită certificatul verde. Îl prezinți și-ți dă drumul în locație. Nu-l prezinți și nu te lasă să intri. Iată-ne în situația în care mai multe entități s-au aflat într-o stare de crasă ilegalitate.

În primul rând, dacă-ți este refuzată intrarea te afli într-o situație de discriminare și ar trebui să depui o sesizare la CNCD. Unde, desigur, îți va fi respinsă deoarece Csaba Azstalos a instituit regula că dacă ești discriminat pe motiv de COVID de fapt nu ești discriminat. Un idiot, n-ai ce-i cere! Cu răspunsul primit de-acolo trebuie să mergi mai departe și să te adresezi instanței. Dacă instanța e onestă, câștigi. Pe baza hotărârii definitive trebuie să te îndrepți împotriva CNCD pentru a cere despăgubiri materiale doarece, prin decizia lor, ți-au răpit timp și bani și, în plus, au contribuit la discriminarea ta. Ar merge făcută și plângere penală pentru abuz în serviciu, dar asta amână procesul civil.

Să trecem însă la partea interesantă. Dacă ai un certificat verde care-ți este scanat de un pândar al unui magazin, sunt cel puțin trei entități care se află în ilegalitate: în primul rând magazinul care cere scanarea acelui certificat, firma de pază și … STS. Să vă explic.

În conformitate cu Legea 363/2018, încă de la art. 1(2) se precizează că o operațiune de tipul certificatului verde(încadrat la „menținerea sănătății”) se poate efectua doar dacă respectiva operațiune e prevăzută în lege. Există vreo lege care definește Certificatul Verde? Nu, doar una aflată în discuție în Parlament! Așadar, întreg cadrul e unul ilegal în ceea ce privește protecția datelor cu caracter personal. Însă vouă vă sunt transmise datele cu caracter personal unor entități de tipul celor care participă în această ecuație. Pe de o parte firma de pază care vă citește ilegal datele personale, magazinul care impune o astfel de practică fără să obțină anterior acordul dumneavoastră scris și … STS, care facilitează acest transfer.

Vezi – Cum recunoști un vaccinist

În fapt STS e cel mai mare infractor în toată această operațiune deoarece el asigură atât infrastructura care emite certificatul digital, cât și aplicația Check DCC care dă acces la datele voastre personale oricărui paznic de magazin.

Astfel, STS se află într-o poziție de violare flagrantă a Legii privind protecția datelor cu caracter personal deoarece prin aplicația sa permite transmiterea în vederea consultării a datelor private de către terți fără informarea prealabilă a celui căruia i se citesc informațiile. Conform legii, înainte de a transmite datele dumneavoastră prin intermediul aplicației, STS ar trebui să vă ceară permisiunea transmiterii lor. Certificatul verde codifică date private precum numele, data nașterii, adresa, precum și date medicale(tipul de vaccin sau test, data efectuării și clinica la care s-a efectuat). Este vorba despre o încălcare flagrantă a confidențialității datelor personale la care STS se face părtaș.

Vezi – Ne pregătim de tulpina Omega

În consecință, este nevoie să documentați citirea datelor cu caracter personal – ideal printr-o filmare sau cu martori, iar apoi să vă adresați STS solicitându-le despăgubiri pentru mijlocirea răspândirii datelor dumneavoastră cu caracter personal. Cel mai probabil STS vă va refuza solicitarea, motiv pentru care, cu răspunsul primit, trebuie să vă adresați Autorității Naționale pentru Protecția datelor cu Caracter Personal. În mod normal, Autoritatea trebuie să vă dea dreptate deoarece se încalcă atât prevederile Art 1, cât și cele ale Art 6, astfel încât Autoritatea va fi obligată să amendeze STS, iar reclamantul va putea solicita despăgubiri din partea instituției în cauză.

Trebuie menționat că STS este și instituția care emite certificatele verzi, astfel încât responsabilitatea lor este una cât se poate de clară.

În mod normal, aplicația lor nu trebuie să dezvăluie absolut nicio dată privată, ci doar faptul că un certificat este sau nu valid. În aceste condiții, STS e bun de plată, alături de magazinele și firmele de pază care-i folosesc aplicația.

În concluzie, până la aprobarea aberantei legi, dacă strângeți dovezi și vă încadrați cu reclamația inițială la STS e posibil să faceți rost de bani frumoși. – trenduri

Vezi – Vom deveni lada de gunoi a vaccinurilor?

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *