STRIGĂTOR LA CER! Foștii deținuți politici anticomuniști, în vizorul EVREILOR!

detinuti-politiciEvreii de la Institutul Național pentru Studierea Holocaustului din România „Elie Wiesel” și-a exprimat îngrijorarea în cazul foștilor deținuți politici anticomuniști și a dezaporbat organizarea unui eveniment dedicat unor reprezentanți ai Mișcării Legionare.

Fundația „Ion Gavrilă Ogoranu” în colaborare cu Federația Română a Foștilor Deținuți Politici Luptători Anticomuniști a organizat, în data de 5 mai, la Muzeul de Istorie a Municipiului București o „seară de film în memoria partizanilor făgărășeni.

„Cu acest prilej au fost omagiați Ion Gavrilă Ogoranu și Valeriu Gafencu, legionari activi în timpul și după Rebeliunea din ianuarie 1941. Astfel de evenimente publice, care promovează valorile sau memoria unor persoane care au fost membri ai unei mișcări politice fasciste, reprezintă un risc pentru consolidarea unei democrații civice la care aspirăm. Memoria celor care s-au opus regimului comunist nu se confundă cu memoria membrilor unei mișcări criminale și totalitare”, precizează Institutul „Elie Wiesel”.

Citiți și:  Calitatea de deputat a lui Silviu Vexler este incompatibilă cu funcția de șef al Cultului Mozaic?

În prezidiu s-a aflat și fostul deținut politic, Octav Bjoza, decorat de către peședintele Klaus Iohannis, acțiune care a stârnit un val de controverse. Alături de acesta s-a aflat și Florin Dobrescu, președinte executiv al Partidului Totul pentru Țară, formaţiune neolegionară desfiinţată zilele trecute de instanţă.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Un cometariu

  1. Au plecat tancurile rusilor si au venit bancile americanilor. Ambele forte dure si parsive de subjugare.E de domeniul incredibilului, ca posezi una dintre cele mai mari zacaminte de aur si nu ai dreptul de ponsonizare.De ce? Deoarece EI doresc sa aiba acest aur. Ce-ti ofera ? Cianura….Rusii iti luau zacamintele si-ti dadeau dreptul la aplauze.Tradatori de tara au fost si mai sunt….(la putere).

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.