Strigăt de ajutor pentru SALVAREA DE LA MOARTE a solistului de la Compact. CANCERUL a recidivat

Clipe grele pentru Leo Iorga, de la Compact, unul dintre cei mai iubiţi artişti din România. Muzicianul arădean are nevoie urgentă de o intervenţie specială, după ce cancerul, descoperit în 2011, a recidivat.

Anunțul că boala a recidivat a fost făcut de către Cristi Iorga, fratele artistului.

„Acum o saptamana, a primit vestea recidivarii tumorii (cancer stadiu 3-4) la singurul plaman ramas. In 2011 Leo a fost supus primei operatii pentru extirparea unei tumori la plaman. Prima intrebare a lui Leo adresata medicului, dupa ce si-a revenit din anestezie, a fost „Cand pot sa cant?”. Si dupa sase luni a urcat pe scena. Dar boala a recidivat, au aparut metastaze – la cap, la glanda suprarenala, apoi din nou la cap, din nou la plaman.

A trecut prin multe intervenţii chirurgicale si le-a suportat cu incredere si curaj. A suportat starile chinuitoare date de chimioterapie, a incercat si varianta vaccinului cubanez, a facut si imunoterapie. Dar nimic din toate astea nu l-a tinut departe de scena si de publicul care il iubeste. Poate ca dragostea oamenilor (familie si fani) i-a dat forta de a merge mai departe si de a incerca pe propriul corp orice.

Pentru ca Leo vrea sa cante, el traieste pentru si prin muzica: „Cat ma va tine Dumnezeu pe pamant vreau sa cant” spunea cand nu era la tratament. Leo a fost mereu alaturi de cei care il iubesc, adica pe scena, in fata publicului, oriunde in tara cu medicamentele dupa el.

Nimic nu ar fi fost posibil fara ajutorul vostru, al prietenilor, al fanilor, al oamenilor de bine, al rugaciunilor si gandurilor bune si nu in ultimul rand al sprijinului financiar primit”, a scris fratele lui Leo Iorga, pe profilul său de Facebook.

Strângere de fonduri pentru Leo Iorga

Acum câteva zile, însă, cancerul a recidivat la singurul plămân rămas. Cazul lui Leo Iorga a fost acceptat de o clinică din Hamburg, singura care poate face intervenția de care artistul arădean are nevoie.

E necesară, însă, o sumă mare de bani. 70 de mii de euro, pentru intervenția medicală care l-ar ajuta să se facă (mai) bine. Pentru a reuși să strângă suma necesară, Cristi Iorga a lansat o strângere de fonduri pe Facebook, reușind să strângă deocamdată aproape 9.000 de euro.

„Acum ne aflam intr-un alt impas, deoarece metastazele de la unicul plaman au crescut considerabil, terapia recomandata de medicii din tara si din strainatate, presupune o interventie speciala Cyberknife , stereotaxie si alte proceduri.

In Romania nu exista Cyberknife insa o clinica din Hamburg a acceptat cazul. Durata tratamentului este de aproximativ o luna la Centrul de Tratament Oncologic Hamburg (Strahlenzentrum Hamburg)

Noi, familia, il stim pe Leo Iorga – omul. E un sot, un tata si un frate iubitor, un om cald, bun, prietenos si vesel. Si ni-l dorim langa noi cat mai mult timp.

Pe artistul Leo Iorga il stiti si voi de peste 30 de ani de la Cargo, Compact, Pacifica, etc.Vocea lui Leo a intrat in sufletele iubitorilor de gen-“ Dupa ani si ani”, „Singur in noapte”, „Sa te gandesti la mine”, „Trenul pierdut”, „Cine esti tu oare etc”.

Contam pe voi, cei care il iubiti, sa fiti alaturi de noi in demersul de a-l ajuta, de a strange banii necesari pentru aceasta operatie. Va multumim ca i-ati fost alaturi pana acum si simte ca-i sunteti alaturi in continuare”, a mai scris Cristi Iorga pe Facebook.

Donaţii pentru Leo Iorga

Donațiile pentru Leo Iorga se pot face și în conturile deschise pe numele lui Leo, la BCR:

Iorga Leonard – BCR
CONT RON: RO98 RNCB 0318 0006 7289 0001
CONT EUR: RO06 RNCB 0064 0006 7289 0001
cod swift: RNCBROBU

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *