Streinu-Cercel și Rafila, făcuți „PRAF” de un specialist din SUA

Alexandru Rafila şi Adrian Streinu-Cercel, ambii parlamentari din partea PSD, au fost criticaţi dur de epidemiologul Cristian Apetrei, de la Universitatea Pittsburgh. Mărul discordiei: certificatul verde, pe care cei doi nu-l susţin sută la sută.

Adică, Rafila şi Cercel s-au opus impunerii acestui green-pass la locul de muncă, în orice condiţii.

PSD-iştii, acuzaţi de politicianism

„Din păcate, aţi optat pentru un politicianism de doi bani. Sorry. Prin cele două declaraţii aţi făcut la fel de multe deservicii luptei antipandemice ca şi Răzvan Constantinescu, Monica Pop, Adina Alberts sau Genoveva Dragnea”, a scris epidemiologul Cristian Apetrei despre comentariile făcute de cei doi medici.

Preşedintele Comisiei de Sănătate din Senat, medicul infecţionist Adrian Streinu-Cercel s-a declarat împotriva proiectului de lege care introduce obligativitatea certificatului de vaccinare la locul de muncă.

Şi Rafila gândeşte la fel: ″În ce priveşte certificatul verde COVID, cred că în România am făcut două lucruri greşite, apropo de comunicare.

Nu am explicat ce este certificatul verde şi nu am explicat foarte clar că aceste certificat verde nu presupune exclusiv vaccinarea – vaccinarea, sigur, trebuie încurajată -, ci şi testarea şi, bineînţeles, trecerea prin boală.

Unul dintre elementele importante pe care le-am menţionat în întâlnirea cu cei de la Comisiile de sănătate este accesul universal la testare.

Am discutat lucrul ăsta şi el trebuie să existe, el nu trebuie să descurajeze sau să înlocuiască vaccinarea, dar, pe de altă parte, limitarea testării nu face altceva decât să agraveze situaţia”.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *