Streinu Cercel si legăturile sale secrete. Dezvaluiri incendiare


Criza coronavirus scoate la iveală amănunte incredibile despre afacerile care se fac în România. Mai mult, s-a aflat și legătura dintre un off-shore și medicul Adrian Streinu Cercel.

Adevărul despre Adrian Streinu Cercel
Cei de la Unifarm recunosc faptul că au cumpărat 1,2 milioane de măști, fără licitație, și le-a distribuit în 113 spitale. S-a dovedit faptul că măștile tip FFP2 au avut probleme. Acestea sunt produse de compania de pamperși Daddy Baby în China și au fost declarate drept periculoase, neconforme și interzise în Uniunea Europeană. De altfel, cea mai mare parte a cantităților a fost deja retrasă, spune compania Ministerului Sănătății.

Costul afacerii, derulată fără licitație, cu negociere direct la sediul Unifarm, a fost de aproximativ o jumătate de milion de dolari. Cea mai mare parte a cantităților au fost deja retrase, din 102 spitale.

“Numele firmei care a importat și a fost notificată pentru retragerea acestora este Ducos Trading SRL, care va și înlocui aceste produse cu unele conforme”, a anunțat Unifarm, conform libertatea.ro.

Aici intră în discuție și profesorul Adrian Streinu Cercel. Importatorul măștilor a fost Ion Berciu, vechea cunoștință și partener al lui Streinu-Cercel Fondată în 2007, Compania Ducos Trading SRL are o cifră de afaceri de 12,2 milioane de euro pe 2019 și un profit de aproape două milioane de euro din livrarea de materiale medicale către spitalele publice.

Ion Berciu a fost partener de afaceri într-un offshore cipriot cu Streinu-Cercel, directorul Institutului Matei Balș. Berciu și Streinu-Cercel s-au retras din afacere în 2008, dar aceeași firmă a continuat să deruleze multiple afaceri în interiorul Matei Balș, mai spune sursa citată.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *