Streinu-Cercel, declaratii ȘOC despre numărul REAL de cazuri COVID: „Suntem colmataţi”

Medicul Adrian Streinu – Cercel a oferit detalii îngrijorătoare despre pandemia de COVID-19 din România.

Medicului Adrian Streinu-Cercel, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Matei Balş, nu exclude ca România să intre din nou în stare de urgență și susține că numărul de infectări este mult mai mare, iar ca cifră acesta spune să înmulțim ultimele îmbolnăviri de coronavirus depistate în ultimele 24 de ore cu 10! Astfel, după calculul pe care-l menționează medicul, s-ar ajunge la aproape 80.000 de îmbolnăviri.

Nu exclude o nouă stare de urgență, deși este cam târziu

Despre o posibilă decretare a stării de urgență, medicul nu exclude această variantă, deși acum recunoaște că ar fi destul de târziu.

“Suntem pe pantă ascendentă. În spatele celor 7.733 de cazuri trebuie să le adăugăm şi pe cele care nu se văd. Ce vedem este doar vârful icebergului. Sunt foarte multe cazuri care nu sunt înregistrate, este vorba despre persoane asimptomatice, care nu au nici cea mai mică idee că sunt infectate cu Sars-COV-2.

Citiți și:  Adrian Streinu-Cercel, AVERTISMENT pentru romani. News alert

Ce s-a întâmplat este că aceste cazuri au început să devină din ce în ce mai severe încă de la internare. În fiecare zi avem pacienţi care se prezintă la camera de gardă şi la compartimentul de primiri-urgenţe, necesitând terapie cu oxigen. Consumul de oxigen a crescut extraordinar de mult. Practic este depăşită capacitatea de livrare şi de stocare a acestui medicament, pentru că oxigenul a devenit un medicament”, a spus Adrian Streinu-Cercel, pentru Antena 3.

„Suntem colmataţi”. Care e numărul de cazuri, de fapt

“Este posibil să se ajungă la o astfel de formulă, problema este că acum este relativ tardiv. În momentul când discuţi de şapte mii de cazuri (pe zi) îţi dai seama că în spate ai un număr înmulţit cu 10. N-ai unde să îi vezi în mod real. Ar trebui, pur şi simplu, baleiată populaţia prin testare, astfel încât să-i izolezi şi să îi pui de-o parte şi să îi laşi pe cei sănătoşi. Să meargă în continuare. S-a pierdut ritmul la nivel mondial.

Citiți și:  Adrian Streinu-Cercel, AVERTISMENT pentru romani. News alert

Toate ţările au făcut acelaşi lucru. Pentru a-şi păstra economiile funcţionale, au cedat în faţa economicului, cedând, de fapt, sănătatea oamenilor. Este greu de judecat ce se poate face pentru că noi, la nivel de spital, suntem colmataţi. Azi-dimineaţă, la raportul de gardă aveam 20 de persoane care erau ne-locate, jumătate dintre ele cu necesar de oxigen. Ăsta va fi trendul în următoarele săptămâni. Dacă timp de 4-6 săptămâni lumea nu va înţelege că trebuie să poarte constant masca, de la ieşirea din casă şi până la revenirea în casă, trendul va continua să fie crescător”, a completat medicul.

Dcnews.ro

LASA UN COMENTARIU