STREINU CERCEL A DAT CEA MAI CRUNTA VESTE DIN PANDEMIE

Deși copiii au fost priviți până acum ca fiind mai feriți de efectele grave ale îmbolnăvirii cu noul coronavirus, ei trebuie să respecte aceleași reguli de prevenție ca și adulții. Tratamentul unui copil este mai complicat decât al unui adult, a explicat profesorul Adrian Streinu Cercel.

Medicii din România se confruntă, în contextul epidemiei de coronavirus, și cu faptul că trebuie să trateze copii care au ajuns la secția de terapie intensivă, fiind infectați cu COVID-19.

Chiar dacă pericolul noului coronavirus asupra copiilor este considerat a fi unul limitat, tratamentul necesită mult mai multă atenție decât în cazul unui adult.

Astfel, lucrurile sunt mai complicate decât în privința adulților, pentru că tratamentul este diferit, iar dozele în care este prescrisă medicamentația sunt stabilite în funcție de greutatea pacientului, a explicat profesorul Adrian Streinu Cercel.

Zeci de copii la ATI
Astfel, nu mai puțin de 21 de copii infectați cu noul coronavirus sunt internați în prezent la secția de ATI a Institutului Matei Balș din București, a precizat Streinu Cercel, la emisiunea ”Marius Tucă Show”.

Părinții care observă ca micuții lor manifestă simptome asemănătoare COVID-19 trebuie să se adreseze medicului pediatru sau unui spital de boli infecțioase.

Vezi: Mărturie din infern a unei infirmiere de pe ATI: „Ce m-a impresionat?! Că sunt persoane tinere cu care acum vorbești și peste 5 minute le acoperi. (…) E teroare, acum vorbești, o duci de la baie o pui în pat și dup-aia așa face un hâc și gata. Și sunt persoane tinere la 43 de ani, 26.”

Ei nu trebuie să se alarmeze și trebuie să-și amintească faptul ca simptomele asociate COVID-19, cum ar fi tusea sau febra, pot fi similare cu simptomele gripei sau răcelii comune – care sunt mult mai frecvente, precizează

Aceleași acțiuni de prevenție
Transmiterea COVID-19 în rândul copiilor pare să fie limitată, în comparație cu gripa, prin urmare, ca și în cazul altor infecții respiratorii (precum gripa), se recomandă contactarea medicului pediatru și evitarea, pe cât posibil, a locurilor publice (loc de muncă, școli, transport în comun), pentru a preveni răspândirea virusului.

Vezi: Adrian Streinu Cercel revine in forta: Într-un timp nu foarte îndepărtat, toate spitalele din România vor fi spitale COVID

Copiii ar trebui să adopte aceleași acțiuni obișnuite de prevenție pentru a evita infecția, inclusiv spălatul des pe mâini cu apă și săpun sau utilizarea unui dezinfectant pe bază de alcool, evitarea persoanelor bolnave și administrarea tuturor vaccinurilor necesare, inclusiv vaccinul împotriva gripei.

Momentan, rujeola și gripa sunt considerate probleme mult mai serioase în rândul copiilor decât noul coronavirus, se precizează pe site-ul oficial al lanțului de policlinici Regina Maria.

Vezi: Cât va costa o doză de vaccin anti-COVID-19 distribuită de Comisia Europeană. Când ar urma să ajungă pe piață, în România

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *