Stirea zilei: Moldovean batut mar pentru ca a mancat din farfuria “de Doamne Ajuta”

 

Politistii hunedorheni au fost sesizati ieri seara de catre vecinii unui cuplu mixt dintr-un bloc din comuna Unedoarha din cauza ca, in apartamentul pe care cei doi il impart, a izbucnit un scandal. La sosirea echipajului de politie nu s-a mai putut face mare lucru decat a o imobiliza pe Denisa B., ardeleanca băștinașă, si a chema un echipaj SMURD pentru a-l transporta pe Sebastian B., moldovean vinitură, la spital.

visurat_resize_zpse598f01e

“Moldoveanul trebuia sa stie mai bine. Nu vii intr-o tara straina si nu te interesezi care-s obiceiurile, nu? Si-a cautat-o cu mana lui. Trebuia sa stie ca farfuriile isi au locul lor si rangul lor. Nu mananci dintr-o farfurie “de Doamne Ajuta” fara a cere inainte aprobare! Ce, daca vii de la Aisi crezi ca le stii pe toate? Am deschis dosar penal de tentativa de omor, dar asteptam acum sa iasa din coma moldoveanul pentru a ne lamuri daca si-a cerut sau nu voie, sau daca nu cumva a fost o inscenare, pentru a putea inchide dosarul. Oricum, inscenare nu pare. Daca vreo ardeleanca vrea sa te omoare, te omoara in somn, nu-si risca farfuria “de Doamne Ajuta”…”, a declarat Alin Bonta, purtatorul de cuvant al Politiei Unedoarha.

“Da’ di undi sa stie ca exista farfurii “di Doamni Ajuta”? La noi farfuriili ori sunt, ori nu sunt, ori sunt din alea chinezesti pe care le tinem in seif sau ingropate. Da, la noi in Moldova avem si noi farfurii scumpe din care nu mancam niciodata! Sunt alea di pi dulap sau alea ingropate in beci in cutie de stejar. Alea pi cari, tioretic, li folosim cand vin musafiri. Dar, di fapt, nu li folosim niciodata. Nici un musafir nu-i atat di important incat sî scoatim blidili alea! Daca nu erau pi dulap sau ingropate in beci, di undi sî stie frati-miu câ-s alia buni?”, ne-a declarat Doru B., fratele victimei.

Pana la finalizarea anchetei, situatia este incerta. Rudele victimei incearca sa-i dovedeasca nevinovatia prin faptul ca acesta nu era obisnuit cu traditiile locului. In acelasi timp rudele agresoarei par ca au dreptate: cand vii intr-o casa din Ardeal si vrei sa folosesti o farfurie, intrebi daca e aia “de Doamne Ajuta” sau e aia in care se poate manca din ea. In acest moment, datele preliminare pe care le are politia atesta faptul ca moldoveanul a mancat intentionat din farfuria “de Doamne Ajuta”, doar pentru a-i demonstra ardelencei “ca-si permite”.

Din nefericire acest lucru constituie provocare si, prin urmare, sansele ca ardeleanca din Unedoarha sa fie achitata sunt maxime, prin urmare moldoveanul s-ar putea sa fie nevoit, dupa ce iese din coma, sa plateasca si daune acesteia pentru ca, in timpul altercatiei, s-a distrus si cana “favorita de cafea”, s-a tocit si cutitul ala bun si s-a spart si țoiul de tuica a lui tata socru.

Vom reveni cu detalii! – de Sebastian Bargau

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Urmareste canalul nostru de Telegram! Click aici.

 

Subscribe
Notify of
guest
1 Comment
Cele mai vechi
Cele mai noi Cele mai votate
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile