Stirea MOMENTULUI înainte de starea de alertă! Românii NU pot fi amendați în weekend!


Răsturnare de situație în România! Fostul judecător CCR, Toni Greblă, spune că românii vor beneficia în weekend de un vid legislativ, între finalul stării de urgență și intrarea în vigoare a stării de alertă, astfel că în weekend nu vom putea fi amendați.

Fostul judecător al CCR Toni Greblă a făcut miercuri un anunț incredibil! Se pare că în weekend am putea avea un vid legislativ deoarece legea privind starea de alertă ar putea fi adoptată abia luni. Acesta spune că posibilităţile forţelor de ordine de a interveni dacă nu sunt respectate măsurile de protecţie sunt extrem de limitate.

Nu se pot da amenzi în weekend
În weekend-ul care urmează, adică 16-17 mai, autorităţile nu au decât să se bazeze pe seriozitatea românilor că o să păstreze măsurile de prevenire a răspândirii coronavirusului. Asta pentru că sunt mari şanse ca sfârșitul de săptămână să fie unul fără restricţii, deoarece legea privind starea de alertă ar putea să nu intre în vigoare.

„Din păcate, vom avea un vid legislativ în acest weekend. Sigur că posibilităţile de a interveni în forţă, de coerciţie, sunt foarte limitate”, a declarat, potrivit Mediafax, fostul judecător CCR Toni Greblă.

Oamenii trebuie să dea dovadă de responsabilitate
În aceste condiţii, şefii Guvernului se aşteaptă ca oamenii să dea dovadă de responsabilitate, mai spune Toni Greblă.

„Am atras atenţia încă de acum două săptămâni, înainte să ajungem în această situaţie, prin faptul că Guvernul nu s-a hotărât nici în ultimul moment ce fel de măsuri să ia. Şi în funcţie de măsură, trebuia să vadă ce stare va fi instaurată”, a mai explicat Toni Greblă.

Starea de urgenţă încetează din 15 mai, iar legea privind starea de alertă ar putea intra în vigoare abia luni. Legile intră în vigoare abia după 3 zile de la data publicării în Monitorul Oficial. Termenul de trei zile se calculează pe zile calendaristice, începând cu data publicării şi expiră la ora 24:00 a celei de-a treia zi.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *