Știrea momentului: „Doi ș’un sfert”, reactivat! Dincă și legătura cu UM0215!

Se anunță vremuri interesante în intelligence-ul românesc, acolo unde se drag sforile pentru o mutare de zile mari.

Planul urmărit este reactivarea UM0215, mai cunoscut ca „Doi ș’un sfert”! Național scrie că se fac ultimele pregătiri (modificări legislative) pentru ca actuala Direcție Generală de Protecție Internă din cadrul Ministerului Afacerilor Interne „să-și recapete linia operativă a muncii de informații”. Cel mai probabil, noua și totodată vechea structură de informații din serviciul secret al MAI își va lua înapoi și denumirea de sub care era cunoscută, DGIPI.

Pentru inițiați, revenirea „Doi ș’un sfert” la masa jucătorilor din serviciile secrete va declanșa o serie de turbulențe în sistem. Din câte se pare, justificarea reînființării acestei structuri informative va avea la bază o analiză pornită de la cazul „Caracal”, care va fi pusă direct pe masa CSAT-ului. Se mizează pe faptul că tot haosul în care s-au scăldat structurile de informații ale MAI implicate în cazul „Caracal” este cauzat tocmai de lipsa unei asemenea direcții informative.

Și, iată cum, din joaca lui Gheorghe Dincă de-a „prinde orbu’, scoate-i ochii” cu anchetatorii săi se naște o extraordinară oportunitate. Nicio legătură cu candidatura unchiului Alexandru Cumpănașu la Cotroceni, nu, miza-i mult mai mare de atât, iar șansele cresc de la o zi la alta – revenirea unității „Doi ș’un sfert” în rândul serviciilor secrete de informații! Bineînțeles că lobiștii „UM0215” vorbesc și despre o nouă strategie privind combaterea crimei organizate, stoparea influenței clanurilor interlope etc. Cam orice e necesar pentru a justifica necesitatea reactivării acestui serviciu.

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *