STIRE SOC: Parlmentarii si guvernantii vor telefoane care NU POT FI INTERCEPTATE! STS si SRI deja le testeaza

ponta-interceptari

Surse din cadrul serviciilor secrete au informat Ziuanews in cursul zilei de joi despre o cerere cel putin bizara (dar, in acelasi timp, destul de hilara) in privinta comunicatiilor telefonice ale parlamentarilor si membrilor guvernului. Astfel, pe masa lui Valeriu Zgonea a ajuns o cerere prin care se doreste encriptarea telefoanelor (convorbirilor) parlamentarilor, dar si membrilor guvernului, ca si ai sefilor din institutiile guvernamentale. Cereri similare din partea serviciilor se afla si la Victor Ponta, si la calin Popescu Tariceanu, si la Klaus Iohannis, la alti membri ai CSAT.

Cererea ar fi legata de contextul conflictelor internationale (Rusia-Ucraina), de siguranta nationala si de cresterea activitatii spionilor straini pe teritoriul României. In acesta situatie, parlamentarii si sefii autoritatilor romanesti ar urma sa solicite si sa primeasca telefoane mobile de tip smartphones cu rata mare de encriptare a datelor si transmisiilor de voce. Ca urmare, SRI si STS ar urma sa testeze mai multe modele dintre telefoanele cu rata mare de criptare, precum celebrul Blackphone X2, cu o rata de 6 ori mai mare decat Iphone 6 de la Apple, dar si concurentul acestuia, fabricat in Hong-Kong, nu mai putin celebrul Lockphone 5.5. Cele doua mobile au la baza sistemul secret de encriptare “Silen Circle”, care pana acum n-a fost spart, din ce se spune, de serviciile secrete.

Sistemul de encriptare, fireste, functioneaza doar intre doua telefoane de acelasi tip, tocmai de aceea vor fi testate ambele modele, iar cel care se va dovedi demn de o rata cat mai mare de siguranta, va fi achizitionat pentru autoritatile romanesti, ca sefii sa poata vorbi in liniste, fara a fi ascultati. Ca atare, daca se va alege unul dintre cele doua modele, numai acel model va fi raspandit la toti sefii din tara, inclusiv la presedinti de consilii, primari etc. Este vorba despre un volum de cel putin 10.000 de astfel de aparate, numai in prima transa, iar costul va fi, din ceea ce am fost informati, in jur de 100 de euro pe bucata, dat fiind volumul mare. Nu doar in România sunt folosite astfel de smartphones. De pe Google aflam ca ele securizeaza inclusiv convorbirile Angelei Merkel cu sefii din Germania, un alt model e folosit in Austria si in Cehia, iar produsul chinezesc este destul de raspandit printre autoritatile politienesti cin Franta.

Citiți și:  Papagalul de Cîțu aruncă vina pe 5G în ceea ce privește INTERCEPTAREA conversațiilor de pe rețele de socializare

E posibil ca, prin achizitionarea unor astfel de telefoane sa asistam la o noua afacere de tip Microsoft/ EADS, mai ales ca telefoanele contin si partea de hard, dar si licentele de encriptare, intr-o prima faza contra sumei de un milion de euro, licenta pentru Silent Circle, fiind initial, cum spuneam, inclusa, dar ea se reinnoieste anual contra a 300 de euro per aparat. Ceea ce inseamna ca, daca am ramane numai la cele 10.000 de aparate care se doresc a fi comandate in prima transa, in primul an se va plati un milion de euro, iar in urmatorul trei milioane si asa mai departe. Pentru un mandat de patru ani, care ar fi si durata de folosinta pentru un ciclu al unui astfel de mobil, se vor cheltui 10 milioane de euro doar cu encriptarea, ca parlamentarii, guvernantii, primarii, baronii locali sa poata vorbi in liniste intre ei, fara a putea fi interceptati de “dusmani”. Iar acesti bani nu includ si abonamentele propriu zise.

Citiți și:  Fost purtător de cuvânt al STS: Aştept cu maximă curiozitate să văd unde anume ne vor implanta cipul ăla pe care astăzi doar conspiraţioniştii pretind că îl vom avea. Buletinul microcipat şi cu amprente deja e pe vine, certificatul verde va fi în curînd obligatoriu, formularul de localizare vine şi el tropa-trop şi bănuiesc că nu va trece mult pînă cînd ambele vor fi şi ele sub forma de plastice microcipate

Partea hilara e ca tocmai STS si SRI ar trebui sa recomande modelul de achizitionat. Adica fix serviciile care fac interceptari telefonice, asa ca oricat ar fi de “Silent Circle”, daca serviciile se vor ocupa de achizitionarea aparatelor, din start s-a dus naibii criptarea si secretul informatiei. In plus, daca parlamentarii tot vor sa promoveze legea Big Brother, asta va insemna automat ca serviciile de telefonie vor avea stocate date si sms-uri despre acestia, ca si convorbiri de voce, inregistrarea in sistemul operational al providerilor de telefonie mobila efectuandu-se direct din sistem, parte in care nu intervine criptarea. Criptarea se face doar pe portiunea in care semnalul de voce se afla in eter, deci nu in centrala. Adica doua astfel de telefoane nu pot fi interceptate si decriptate prin mijloacele radio uzuale ale serviciilor de informatii, a explicat o sursa din STS pentru Ziuanews. Mai multe amanunte despre cele doua siteme de telefoane criptate puteti consulta aici. – Sursa: ZiuaNews

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Un cometariu

  1. Toate guvernele din lume vor asa ceva! Sa se apere de americani dar nu-i posibil. Ei controleaza totul si nu vor lasa nimic din mana. Vor sti cand mananci cand te caci si cand faci sex. Vor sti si cati dintzi ai in gura inainte ca tu sa-i poti numara.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *