Știre-bombă. Primul român cu Covid-19, condamnat! Mii de oameni riscă pușcăria!

Un bărbat din Buzău a scris istorie, dar nu într-un sens bun. Este prima persoană din România condamnată la închisoare pentru acest lucru.

Condamnare istorică în România! Judecătoria Buzău a condamnat la închisoare primul suspect de Covid 19 care a reușit să fugă din spital.

Bărbatul despre care putem spune că „a scris istoria” are 50 de ani și este din județul Buzău.

Acesta fost judecat pentru zădărnicirea combaterii bolilor și condamnat la șase luni de închisoare, cu suspendare.

Când a avut loc incidentul?
Incidentul a avut loc pe data de 10 aprilie. Atunci, polițiștii din zonă au fost alertați printr-un apel la 112 că un bărbat a reușit să fugă din incinta spitalului în care era internat, acesta având simptome ce ar fi indicat infecția cu Coronavirus.

La numai câteva ore de la sesizare, bărbatul a fost găsit de polițiști pe un teren din extravilanul localității de domiciliu. El a fost dus în carantină și pe numele lui s-a deschis un dosar penal de zădărnicirea combaterii bolilor.

În luna septembrie, judecătoria Buzău l-a condamnat pe bărbat la șase luni de închisoare cu suspendare. De asemenea, el trebuie să urmeze un program de reintegrare socială și să presteze muncă în folosul comunității.

„Condamnă inculpatul la o pedeapsă de 6 luni închisoare pentru infracţiunea de zădărnicirea combaterii bolilor, săvârşită în data de 10.04.2020… dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere şi stabileşte un termen de supraveghere de 2 ani… impune condamnatului să frecventeze un program de reintegrare socială derulat de către serviciul de probaţiune sau organizat în colaborare cu instituţii din comunitate…. pe parcursul termenului de supraveghere, inculpatul va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei comunei Merei sau SC RER Ecologic Service SA Buzău, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare”, scrie pe portalul instanței buzoiene.

Care este situația infectărilor în România?
Până astăzi, 1 octombrie, pe teritoriul României, au fost confirmate 129.658 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). 103.994 de pacienţi au fost declaraţi vindecaţi.

În urma testelor efectuate la nivel naţional, faţă de ultima raportare, au fost înregistrate 2.086 de cazuri noi de persoane infectate cu SARS – CoV – 2 (COVID – 19), acestea fiind cazuri care nu au mai avut anterior un test pozitiv.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.