ŞTIAI ASTA despre DINU PATRICIU?

patriciu
Cine administrează imperiul imobiliar creat de Dinu Patriciu în România

Omul de afaceri Dinu Patriciu, decedat pe 19 august, a lăsat în urmă active imobiliare de peste 100 de milioane de euro în România. Adval Asset Management este noua firma care se ocupă de administrarea proiectelor imobiliare, companie fondată de oamenii cheie care s-au ocupat şi în trecut de portofoliul deţinut de Dinu Patriciu.

Activele imobiliare ale lui Dinu Patriciu din România au trecut anul acesta sub administrarea Adval Asset Management. Oamenii cheie, care au lucrat pentru omul de afaceri în Dinu Patriciu Global Services, au pus bazele noii companii, după restructurarea portofoliului firmei Liberty Properties, cea prin care erau administrate activele, format din cinci clădiri de birouri în Bucureşti un parc logistic în Pantelimon. Compania administrează active în valoare de 126 milioane de euro, cu o suprafaţă totală de aproape 100.000 mp.

Portofoliul este format din clădirile de birouri Romana Offices, Cascade Offices, Banu Antonache, Băneasa Center, Cubic Center, Adevărul Office & Print Center, Evo Center One, New Town Residence, Berthlot Villa, un parc logisitc în Pantelimon (nr. – fost depozit Minimax) şi un teren de 11.000 mp în Poiana Braşov.

Adval Asset Management este condusă de David Hayward, care a lucrat pentru PricewaterhouseCoopers şi Morgan Stanley Londra. Hayward a venit în România în 2007, iar în 2008 a devenit consultantul cheie al omului de afaceri Dinu Patriciu. Ulterior, după ce Patriciu a cumpărat în 2009 fondurile de investiţii imobiliare Fabian (nr. – cu active în România), Deutsche Land şi Rutley (cu active în Germania, Polonia, Suedia), Hayward a devenit directorul general al companiei Dinu Patriciu Global Services (DPGS), umbrela sub care au fost înglobate proprietăţile imobiliar ale celor trei fonduri

Ioana Momiceanu, a intrat în în echipa DPGS în 2011, după ce a condus birourile din România ale Jones Lang LaSalle, CB Richard Ellis şi BNP Paribas Real Estate.

Activitatea Adval din 2014 

În luna februarie a acestui an, Adval a restructurat un portofoliul de cinci clădiri de birouri şi un parc logistic al Liberty Properties şi a primit aprobarea de la Alpha Bank pentru administrarea clădiri de birouri Cubic Center. 

În martie dobândea contractele de management şi personalul cheie al Mivan România. Dinu Patriciu a obţinut 50% din proiectul rezidenţial New Town odată cu preluarea activelor fondului britanic Fabian, care începuse construcţia ansamblului împreună cu irlandezii de la Mivan, companie care a intrat în faliment. Această tranzacţie a fost aprobată de UniCredit, care a asigurat finanţarea pentru construirea apartamentelor.

Aprilie 2014 a venit cu trei noi chiriaşi pentru Cubic Center pentru o suprafaţă de 3.200 mp: Nextebank, Patria Credit şi Luatel. În mai, Adval a obţinut o refinanţare de 18 milioane de euro pentru două clădiri de birouri din Bucureşti, cu o suprafaţă totală închiriabilă de 14.000 mp.

În luna iunie Adval cumpără la licitaţie o clădire de birouri de pe strada Iancu Nicoale din Pipera, Bucureşti. Este vorba de achiziţia clădirii Evo Center One, neînchiriată de trei ani şi care a fost scoasă la licitaţie, după ce firma care opera clădirea a intrat în faliment.

Adval cumpără în luna iulie a acestui an fosta societate Mivan de la administratorul Mivan în Irlanda, Deloittes Glasgow. După preluarea contractelor de management şi a personalului Mivan din martie, Adval a analizat situaţia financiară a companiei şi a identificat elemente de valoare, motiv pentru care s-a luat decizia achiziţiei.

În perioada august-octombrie 2014, Adval a asistat vânzarea a 22 de apartamente din proiectul rezidenţial New Town, a opt locuri de parcare şi cinci boxe la un preţ total de 2,4 milioane de euro. Printre apartamentele vândute se numără şi unităţi cu două şi trei camere la preţuri promoţionale de 100.000 de euro plus TVA, inclusiv duplexuri şi unităţi de tip penthouse. S-au mai vândut şi apartamente spaţioase, de cinci camere la preţuri de 155.000 de euro plus TVA.

Ansamblul New Town se află în apropierea staţiilor de metrou Dristor 1 şi Dristor 2 şi are un total de 651 de locuinţe. Rata de ocupare în proiect este de 93% pentru prima fază şi 70% pentru cea de-a doua fază, cu un total de 530 de familii care locuiesc aici.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *