Stenograme DNA: “Preţ” pe capetele lui Drulă şi Paraschiv prin angajarea unor “racheţi ucraineni”

Mai multe extrase din rechizitoriul prin care Ion Rădoi a fost trimis în judecată de DNA în aprilie 2022 arată modalitatea în care oamenii liderului USLM se gândeau să rezolve relaţia tensionată cu fostul ministru al Transporturilor Cătălin Drulă, în contextul protestelor declanşate de sindicalişti în martie 2021.

“Preţ” pe capetele lui Drulă şi Paraschiv prin angajarea unor “racheţi ucraineni”
Mai precis, sindicaliștii de la Metrou, apropiaţi de liderul Ion Rădoi, au discutat în martie 2021, pe un grup de WhatsApp, despre mai multe modalități prin care puteau rezolva conflictul cu fostul ministru al Transporturilor Cătălin Drulă.

Potrivit rechizitoriului DNA, au fost identificate pe grupul de WhatsApp al salariaţilor Metrorex, din care făcea parte şi Iulian Popescu, lider tineret la USLM şi persoană de încredere a lui Ion Rădoi, mai multe mesaje legate de nemulţumirile salariaţilor şi modul de rezolvare a acestora.

Rechizitoriul arată că persoanele din grup au vehiculat mai multe „idei” pentru a pune capăt nemulţumirilor
De asemenea, unul dintre mesaje a fost transmis de Cozonac Cristian, cu referire la situaţia fostului director al Metrorex Ştefan Paraschiv şi a ministrului Cătălin Drulă. Rechizitoriul arată că persoanele din grup au vehiculat mai multe „idei” pentru a pune capăt nemulţumirilor.

Citiți și:  Scandalul comenzilor uriașe de vaccin anti-COVID: Ordinul a venit de la Cîțu

Una dintre ele, vehiculată de Cozonac Cristian, a fost de a „a pune preţ” pe capetele lui Drulă şi Paraschiv prin angajarea unor „racheţi ucraineni”, care să fie plătiţi în urma donaţiilor celor 5.000 de angajaţi. Era sugerată o sume de câte 1.000 de lei per angajat, fiind astfel strânsă suma de un milion euro.

O altă idee vehiculată de un angajat Metrorex era aceea a „opririi din circulaţie a trenurilor de către mecanicii de tren”, ca semn de protest deoarece li se taie salariile, sau a unei greve spontane pentru a nu fi acuzat sindicatul, mecanicii neputând fi daţi afară ca urmare a protestului deoarece „nu ai pe cine să angajezi în loc”.

Citiți și:  Scandalul comenzilor uriașe de vaccin anti-COVID: Ordinul a venit de la Cîțu

Mai mult, Popescu Iulian, lider la tineret USLM, le-a dat asigurări pentru cea de a doua idee, urmând să forţeze o grevă sau protest. „Dacă se dă semnalul o să forțăm ceva”, a spus liderul de tineret al Sindicatul Liber din Metrou (USLM).

Amintim că Ion Rădoi, preşedinte USLM, a fost trimis în judecată de DNA pentru folosirea influenţei şi şantaj. Dosarul are ca obiect investigarea modului în care Rădoi şi-ar fi folosit influenţa şi autoritatea de lider sindical pentru a obţine foloase necuvenite din exploatarea şi administrarea spaţiilor comerciale din staţiile de metrou şi din căile de acces către metrou, în intervalul septembrie 2017 – iulie 2021.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.