Statul român UNITAR primeşte o lovitură din partea Europei: “Autonomia teritorială contribuie la protejarea minorităţilor”

europa-loveste-in-plin-autonomia-teritoriala-contribuie-la-protectia-minoritatilor-nationala

Adunarea Parlamentară a Consiliului Europei a dat un avânt pretenţiilor autonomiste maghiare, adoptând o rezoluţie în care se arată că autonomia teritorială poate contribui la protejarea drepturilor minorităţilor, informează Mediafax.

APCE recomandă statelor membre să aibă în vedere diferite forme de protecţie a minorităţilor, una din acestea fiind autonomia teritorială. “În acest sens, Adunarea reaminteşte Rezoluţia 1334/2003 privind experienţele pozitive ale regiunilor autonome ca sursă de inspiraţie pentru rezolvarea conflictelor în Europa, care stipulează că stabilirea unei entităţi autonome poate fi privită ca parte a procesului de democratizare“, se arată în textul rezoluţiei.

APCE mai consideră “că autoguvernarea teritorială poate contribui în mod eficace la protejarea drepturilor minorităţilor de o manieră colectivă şi evitând asimilarea”. De asemenea, Adunarea consideră că “un element esenţial’ al protejării drepturilor minorităţilor naţionale” îl constituie “respectul dreptului la identitate comună, care include cultura, religia, limba şi tradiţiile“.

Minorităţile au dreptul să-şi menţină şi să-şi dezvolte propriile lor instituţii şi “ar trebui să primească o protecţie colectivă, aşa cum este stipulată în Recomandarea 1735 din 2006“.
APCE recomandă ţărilor membre ale Consiliului Europei să ia ca model autonomia Tirolului de Sud.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Un cometariu

  1. Ion Tractoristu

    Voi ce credeati?! Adunatura asta este un instrument ticluit pt. instaurarea unei noi ordini mondiale, în care statul national ese INTERZIS / DESFIINTAT. Asteptati pâna mácelarii UE se pun pe treabá pt. dezmembrarea statelor dominate economic si legislativ. Noroc cu noi cá avem un guvern si o adminstratie condusá numai de lifte, în frunte cu un neamt cu prune în gurá si cap de beton, ales de cátre o masá inteligentá si responsabilá de alegátori, compusá din cápsunari, salahori, secui pálincari si târfe din RFG! Cu ástia sigur ne putem pástra tara nesfârtecatá!!!! Hahahahahahahhahaaaa…

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *