Statuie ridicata in judetul Buzau in memoria unui accident aviatic, vandalizata de TIGANI

Statuia din bronz ridicată anul trecut, la Poşta Câlnău, în memoria piloţilor care şi-au pierdut viaţa în urma unui accident de elicopter, a fost vandalizată weekend-ul trecut. Poliţiştii s-au sesizat din oficiu şi sunt pe urmele tiganilor care au încercat să fure statuia.

Hoţii au încercat să fure monumentul de la Poşta Câlnău în noaptea de sâmbătă spre duminică. După ce au înfăşurat statuia cu o funie, aceştia au încercat să o scoată de pe soclul din beton, fără succes însă. Funia s-a rupt iar statuia n-a mai putut fi mişcată din loc.

Oamenii din comună sunt aproape siguri că cei care ar fi încercat să fure statuia sunt tigani, hoţi de fier vechi.

Citiți și:  „D-ăștia bat la bax”/Bebino zice că nu-i interlop, ci un bun sportiv și-i amenință pe frații Nebunu

Poliţia s-a sesizat din oficiu în legătură cu tentativa de furt a vulturului din bronz amplasat de pe DN2 E85, la ieşire din Poşta Câlnău. Oamenii legii desfăşoară în aceste zile cercetări pentru a da de urma făptaşilor. „Poliţiştii din cadrul postului comunal Poşta Câlnău s-au sesizat din oficiu la data de 23 februarie cu privire la faptul că statuia reprezentând un vultur situată pe marginea DN2 E85, în afara localităţii Poşta Câlnău, a fost distrusă. Au fost efectuate cercetări la faţa locului, conform procedurilor, iar investigaţiile şi cercetările continuă în vederea identificării autorilor. În cauză s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de distrugere, ancheta fiind continuată de poliţiştii din cadrul postului de poliţie Poşta Câlnău”, a declarat comisarul şef Florina Crucianu, purtător de cuvânt al IPJ Buzău.

Citiți și:  Feriți-vă de acești infractori periculoși care vă bat la ușă! Ocupă casele proprietarilor cu forţa. Gruparea care a speriat România

Monumentul a fost ridicat în memoria celor trei piloţi care şi-au pierdut viaţa în urma unui accident de elicopter produs în vara anului 2012 pe un câmp dintre localităţile Poşta Câlnău şi Boboc. Monumentul a fost dezvelit un an mai târziu, la iniţiativa Şcolii de aplicaţie pentru forţele aeriene de la Boboc, iar la ceremonie a fost prezent chiar ministrul apărării, Mircea Duşa.

Sursa: Nationalisti.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Un cometariu

  1. Nu înţeleg de ce aţi făcut publică această ştire. De 25 de ani normele legiuitorilor criminali ai României permit fapte sociale criminale faţă de poporul român precum subminarea economiei naţionale, trădarea poporului român, spionaj în favoarea unor puteri antiromâneşti şi voi nu permiteţi o acţiune de profanare şi furt mic. Asemenea furturi ce s-au desfăşurat pe scară naţională pe patru milioane de hectare irigate în timpul socialismului şi la care guvernanţii au participat prin legislaţia elaborată după lovitura de stat antiromânească din 1989.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.