Statele Unite Ce se va întâmpla cu Michael Karkoc, fostul comandant nazist găsit în Statele Unite?

Fostul comandant al Legiunii Ucrainene de Auto Apărare este bănuit că ar fi minţit în legătură cu implicaţiile sale cu regimul nazist
La aproape 70 de ani de la căderea regimului nazist, întreaga lume se aştepta ca persoanele din fruntea celei mai de temut ideologii politice să dispară în umbra trecutului. Iată însă că un fost comandant al unităţii naziste Legiunea Ucraineană de Auto Apărare ducea o viaţă liniştită în Statele Unite ale Americii.

În acest moment, toate informaţiile legate de fostul comandant nazist Michael Karkoc au la bază o investigaţie detaliată a Associated Press (AP), însă soarta acestuia depinde de autorităţile federale din Statele Unite ale Americii (SUA) şi din Europa.
Chiar dacă Departamentul de Justiţie al SUA nu poate confirma sau nega existenţa unei anchete în desfăşurare, postul local de televiziune din Minnesota, KARE, afirmă că procurorii din Polonia şi din Germania investighează cazul fostului nazist. În ultimă instanţă, deportarea fostului comandant depinde de autorităţile americane.
Sacralitatea cetăţeniei americane
Tot ceea ce se ştie este că, după terminarea celui De-al Doilea Război Mondial, Karkoc a minţit autorităţile vamale americane pentru a putea pătrunde pe teritoriul SUA. Dacă o persoană imigrează în SUA şi, ulterior, o instanţă constată că a minţit pentru a primi statutul de rezident permanent prin fraudă sau fals, statutul său poate să fie revocat ca mai apoi să aibă loc deportarea.
„Primul lucru pe care autorităţile trebuie să-l facă este să demonstreze sau să stabilească dacă este sau nu eligibil pentru statutul pe care îl are, fie că este vorba de cetăţenia americană, fie de rezidenţa permanentă. Aşadar, trebuie să parcurgă acest proces înainte ca legea imigrării să acţioneze împotriva lui. Din punct de vedere al guvernului SUA, un act de obţinere pe nedrept a cetăţeniei este foarte serios, asemănător cu o crimă, în conformitate cu legile americane”, a declarat avocatul Vincent Martin pentru postul de ştiri KARE.
Stabilirea implicaţiilor cu guvernul nazist
Fără doar şi poate, va exista o anchetă, iar dacă un judecător constată că acesta a fraudat guvernul când a imigrat în SUA, Karkoc poate să fie deportat în Europa. Un amănunt interesant privind obţinerea rezidenţei permanente în SUA este că în formularul de aplicare persoana este nevoită să specifice dacă a avut implicaţii cu guvernul nazist în perioada 1933 – 1945.
Pe de altă parte, nu se ştiu foarte multe detalii despre statutul său de imigrant. La aproape 70 de ani de la terminarea războiului, probabil că fostul comandant nazist a căpătat statutul de rezident permanent. Totuşi, informaţiile nu sunt sigure pentru că sunt protejate în conformitate cu reglementările federale.
Chiar dacă acum fostul nazist are respectabila vârstă de 94 de ani, acest aspect nu constituie niciun impediment în faţa extrădării sau deportării. Au mai existat cazuri în care autorităţile americane au extrădat persoane care s-au bucurat pe nedrept de statutul de cetăţean american pentru o perioadă de mai bine de 50 de ani.
Dar, în astfel de cazuri, guvernul american ajunge să deporteze aşa-zişii cetăţeni pe motiv că au încălcat legile de imigraţie. Este o metodă mult mai eficientă şi mai rapidă decât extrădarea, procedeu care implică chemarea persoanei în faţa unei alte autorităţi competente pentru a răspunde unor acuzaţii penale. În cazul lui Karkoc, astfel de acuzaţii nu au fost formulate încă, iar demonstrarea lor la mai bine de 70 de ani de la imigrarea sa este o sarcină cu adevărat imposibiă, mai ales că cei mai mulţi martori au murit, remarcă publicaţia Kare. În orice caz, guvernul american s-a folosit constat de declaraţiile false ale imigranţilor pentru a deporta zeci de presupuşi criminali de război nazişti.

Sursa: Adevarul.ro

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile