Statele Unite au inghetat, Europa este devastata de urgane, SAPTE CUTREMURE in Romania (in acest weekend) ! Marmureanu: “Vine un cutremur mare, ceva peste 7.7 grade”

Cutremure in Romania

Un cutremur cu magnitudinea de 3 grade pe scara Richter s-a produs sambata, la ora 00.17, in Vrancea, la o adancime de 129 de kilometri, seismul fiind al treilea din aceasta zona intr-un interval de aproximativ 12 ore, potrivit Institutului National pentru Fizica Pamantului (INFP), citat Mediafax.

Orasele cele mai apropiate de epicentrul seismului sunt Focsani (37 de kilometri), Marasesti (41 de kilometri), Covasna (43 de kilometri) si Targu Secuiesc (51 de kilometri).

Tot in zona Vrancea s-au produs, vineri, doua cutremure, unul de 2,8 grade la ora 11,27 si un altul, de 3,3 grade, la 21.03.

In aceeasi zona seismica au mai avut loc, anul acesta, trei cutremure, la 1 ianuarie, de 2,6 grade pe scara Richter, 4 ianuarie, de 2,8 grade, si 6 ianuarie, de 3,1 grade.

In decembrie 2013, in zona seismica Vrancea au fost inregistrate 21 de cutremure, cu magnitudini intre 2,5 si 3,9 grade pe scara Richter.

La 6 octombrie 2013, in aceeasi zona s-a produs un cutremur de 5,5 grade pe scara Richter, cel mai mare din ultimii patru ani. Seismul a fost simtit si la Bucuresti, dar si in nordul Bulgariei si in Republica Moldova.

Anul trecut, in zona Vrancea s-au mai produs opt seisme cu magnitudinea de cel putin 4 grade, la 21 noiembrie (4,4 grade), 15 octombrie (4,7 grade), 11 august (4,5 grade), 28 iulie (4 grade), 12 iulie (4,1 grade), 20 iunie (4,2 grade), 21 aprilie (4,2 grade) si 6 martie (4,2 grade).hotnews.ro

Sfintii Parinti ai Ortodoxiei – Arsenie Boca si Argatu de la Manastirea Cernica: “Bucurestiul o sa fie sters dupa suprafata pamantului”. Numar estimativ de morti: 450.000!

http://deveghepatriei.wordpress.com/2013/12/16/peste-450-000-de-morti-in-bucuresti-daca-tara-o-sa-fie-lovita-de-un-cutremur-de-8-grade-sfintii-parinti-arsenie-boca-si-argatu-bucurestiul-o-sa-fie-sters-de-pe-suprafata-pamantului/

UPDATE: Seismologii au revizuit magnitudinea cutremurului din zona Vrancea la 4.4. Potrivit datelor publicate de Institutul National de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pamantului, seismul a avut loc la ora locala20h26min02sec, iar epicentrul a fost localizat in regiunea Vrancea, Muntii Buzaului, zona GURA TEGHII (45,50 grade latitudine Nordica, 26,39 grade longitudine Estica).

Adancimea focarului a fost de 137 km. Magnitudinea seismului a fost de 4,4 grade pe scara Richter. Cutremurul a fost resimtit in zona epicentrala cu intensitatea de IV grade pe scara Mercalli. De asemenea, seismul a mai fost resimtit slab in localitati din sudul si estul tarii, cu intensitati de cel mult III grade pe scara Mercalli.

CUTREMUR cu magnitudine 4.7 în România, la Covasna. Cutremurul a fost urmat de un altul, cu magnitudine 4.4,  în zona Buzău. Seismele vin după o serie de alte trei cutremure produse la sfârşitul acestei săptămâni.

Acesta este cel mai puternic cutremur produs în acest an în zona Vrancea.Mircea Radulian, director ştiinţific al Institutului Naţional pentru Fizica Pământului, a apreciat că seismul a avut totuşi o magnitudine mică şi nu va avea replici. Din primele informaţii, cutremurul s-a produs la o adâncime de peste 200 de kilometri, ceea ce este o raritate. Specialiştii au în evidenţă un singur cutremur la o adâncime mai mare de 200 de kilometri.

De la începutul anului au mai fost patru cutremure în zona seismică Vrancea, în 1 ianuarie, de 2,6 grade pe scara Richter, în 4 ianuarie, de 2,8 grade, în 6 ianuarie, de 3,1 grade, în 10 ianuarie, de 2,8 grade pe pe scara Richter.

“Nu putem exclude posibilitatea unui cutremur mare în Vrancea în acest an. Cele mai periculoase zone sub cele aflate în interiorul arcului carpatic”, a apreciat Mircea Radulian.

Un cutremur cu magnitudinea 3 s-a produs, în noaptea de vineri spre sâmbătă, în zona seismică Vrancea. A fost a treia mişcare telurică produsă într-un interval mai mic de 24 de ore, după ce la ora 21.03 seismografele au înregistrat un cutremur de 3,3, iar la ora 11.27 avusese loc încă un seism, măsurat la de 2,8.

Cutremurul de sâmbătă noapte s-a produs la o adâncime de 129 km, cel mai apropiat oraş fiind Focşani (37 km). Alte orase apropiate au fost Marasesti (41 km), Covasna (43 km), Targu Secuiesc (51 km) şi Adjud (51 km).

În zona seismică Vrancea s-au produs în 2014 şase cutremure. Tot pe teritoriul României s-a înregistrat un seism şi în Botoşani.

 

MĂRMUREANU: Un cutremur mare va veni

“Eu am spus că urmează acum un cutremur foarte adânc. Aşa rezultă din analizele noastre. Poate să fie tip ’40 sau poate să fie tip 1802“, a spus directorul onorific al Institutului Naţional pentru Fizica Pământului (INFP), prof. Gheorghe Mărmureanu, referindu-se la seismele produse, tot în Vrancea, în 1940 şi 1802, care s-au produs la adâncimea de 150 de kilometri şi au avut magnitudinea de 7,7, respectiv 7,9 pe scara Richter.

Întrebat despre zonele de risc în cazul unui astfel de seism, Mărmureanu a menţionat sudul Moldovei (Focşani, Bacău, Galaţi), Tulcea, dar şi Basarabia şi zona portului Odessa din Ucraina. “În acest caz, Moldova apare, Basarabia, Chişinău, Odessa. În România, este vorba despre Focşani, Bacău, mai puţin Iaşiul. Bucureştiul va fi mai puţin, din punctul meu de vedere. Asta v-o spun că inginer constructor. (…) Galaţi, Tulcea…”, a spus prof. Gheorghe Mărmureanu.
În acelaşi context, el a menţionat ce urmări au avut asupra mănăstirilor din nordul Dobrogei cutremurul de adâncime mare din 1940 şi cel din 1977, produs la 94 de kilometri, potrivit Mediafax.

“Vreau să vă dau o informaţie foarte importantă. Toate mănăstirile din nordul Dobrogei, în 1940, au fost dărâmate. În 1977, n-au avut nimic”, a spus Mărmureanu.


Prof. Gheorghe Mărmureanu s-a referit în emisiune şi la cutremurele cu o magnitudine de cel mult 7 pe Richter, subliniind că acestea, în mod normal, nu produc victime şi nici pagube materiale.

“Putem avea cutremure până în 7, am spus-o oricând, cel puţin în ultimii cinci-şase ani. Un cutremur poate fi în orice zi, în orice noapte. Un cutremur de până în 7 şi chiar 7 nu produce pierderi de vieţi omeneşti şi nici de bunuri materiale”, a spus el.

În 6 octombrie, în Vrancea s-a produs un cutremur cu magnitudinea de 5,5 pe scara Richter, cel mai mare din ultimii patru ani. Seismul a fost simţit şi la Bucureşti, dar şi în nordul Bulgariei şi în Republica Moldova. http://www.romaniatv.net

Sursa: deveghepatriei.wordpress.com

New York

Wyoming

Europa

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile