Statele Unite afirmă că Rusia răspândește ȘTIRI FALSE despre CORONAVIRUS

Oficialii americani susțin că Moscova încearcă „să semene discordia” răspândind dezinformarea cu privire la coronavirus și rolul SUA în crearea și răspunsul global.

Oficialii Departamentului de Stat american afirmă că Moscova se află în spatele unei campanii pe internet pentru a da vina pe coronavirus asupra guvernului american.

Fără să citeze exemple specifice, oficialii au declarat pentru AFP că națiunea străină folosește „persoane false” pentru a răspândi teoriile conspiraționale despre virus, inclusiv că virusul este încercarea SUA de a „duce război economic pe China” și că ar putea fi un biologic arma desfășurată de CIA pentru „răspândirea mesajelor anti-China”.

Aparent mesajele sunt răspândite prin mii de conturi online, administrate de oameni și nu de roboți, care postează mesaje similare în mai multe limbi și pot fi „legate înapoi la proxy-uri rusești”. Raportul afirmă că numărul necunoscut de conturi a primit „carte blanche” de la guvernul rus pentru a spune tot ce pot pentru a prejudicia reputația SUA.

Philip Reeker, secretarul de stat adjunct pentru Europa și Eurasia, spune că intenția Rusiei în acest efort extrem de detaliat este de a „submina instituțiile și alianțele americane din interior”.

Campania de dezinformare a fost semnalată la mijlocul lunii ianuarie, chiar și companii de presă precum RT și Sputnik au fost numite ca parte a efortului de a împinge mesaje anti-SUA în legătură cu virusul.

„Strategia rusă este de a profita foarte ieftin, dar foarte eficient de mediul informațional pentru a semăna discordanța dintre noi și China sau în scopuri economice”, a declarat trimisul special Lea Gabrielle, șefa Centrului Global de Angajare, care se presupune că identifică și propaganda de combatere De ce Rusia trebuie „să semene discordia” între SUA și China, când Washinton a făcut-o cu succes în ultimii ani nu a fost explicată. Relațiile dintre cele două țări au început deja din cauza negocierilor comerciale ale lui Trump, a tarifelor impuse și chiar a etichetării țării drept „amenințare pentru lume” înainte ca coronavirusul să devină vreodată o situație.

De asemenea, Departamentul de Stat a dat vina pe această campanie de „puncte de vorbire rusă” pentru răspunsuri mai lente la coronavirusul din Africa și Asia.

Toate aceste informații se presupune că sunt culese într-un raport al Global Engagement Center (GCE) și văzut de AFP. GCE al Departamentului de Stat are o istorie schițată de a fi acuzat că și-a răspândit propria propagandă, precum un program de 1,5 milioane de dolari, care a fost dislocat pentru a discredita orice critică a politicilor lui Trump în Iran. Contul @IranDisinfo desfășura campanii de difuziune împotriva oricui, inclusiv a jurnaliștilor, care au îndrăznit să conteste politicile presedintelui președintelui, în ciuda contului care se presupune că ar fi menit să combată doar propaganda Statului Islamic (IS, fostul ISIS).

Pentru cei care au urmărit acasă, oficialii americani au acuzat acum Rusia că nu numai că au folosit coronavirusul pentru a încerca să rănească „reputația” americană, dar au conspirat și cu Trump pentru a câștiga alegerile din 2016 – o narațiune a Camerei și a Senatului Dems sunt continuând să împingă chiar și după investigația lui Mueller de doi ani în plus, și a lucrat la crearea campaniilor democraților non-mainstream, precum Tulsi Gabbard, despre care Hillary Clinton a susținut anterior că este un „agent rus” și Bernie Sanders. Este dificil să spunem cum funcționează Rusia ca țară dacă se află în spatele tuturor acestor campanii elaborate pe care oficialii americani îi acuză.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *