Stareţul care i-a blestemat şi ameninţat cu bătaia pe enoriaşi la Mănăstirea Cotmeana, oprit de la slujire

Starețul Ioasaf Boiciuc, de la Mănăstirea Cotmeana, județul Argeș, care a fost înregistrat amenințând enoriașii și jignindu-l pe Klaus Iohannis, a fost oprit de la slujire. De asemenea, Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului a declanşat o anchetă în acest caz.

Potrivit unui comunicat de presă postat pe site-ul Arhiepiscopiei Argeșului și Muscelului, părintele stareț Ioasaf Boiciuc a fost oprit de la slujire.

„Ca urmare a unui material video, care face referire la limbajul necuviincios folosit de către Părintele Ioasaf Boiciuc, starețul Mănăstirii Cotmeana, în cadrul unui serviciu religios săvârșit în biserica așezământului monahal (… pentru pacea în Biserică și bunul mers al rânduielilor monahale, pe întreaga perioadă a cercetărilor, s-a dispus oprirea Părintelui Stareț Ioasaf Boiciuc de la săvârșirea Sfintei și Dumnezeieștii Liturghii și a celorlalte slujbe bisericești, în conformitate cu prevederile Regulamentului autorităților canonice disciplinare și al instanțelor de judecată ale Bisericii Ortodoxe Române și ale Statutului pentru organziarea și funcționarea Bisericii Ortodoxe Române”, se arată în comunicat.

După finalizarea anchetei, reprezentanții Bisericii vor lua măsurile pastorale și administrative care se impun.

Reprezentanții Arhiepiscopiei arată că Părintele Stareț Ioasaf Boiciuc „se află de mai mult timp sub tratament medicamentos”, din cauza unor suferințe mai vechi.

Citiți și:  Colonel Florin Șinca: "La noi, în Europa și în lumea largă se înseilează un nou regim. N-are mamă, n-are țară. N-are doctrină, n-are principii, dar are legi, actori, planuri, strategii, bani la greu"

„Vă dau peste bot şi vă scot dinţii!”

O înregistrare halucinantă în care un preot amenință cu bătaia enoriașii și îl jignește pe președintele Klaus Iohannis a fost postată pe Facebook.

„Un preot călugăr din Mănăstirea argeșeană Cotmeana își amenință cu bătaia enoriașii, dacă mai vorbesc în timpul slujbei. Vajnicul slujitor al Domnului nu uită nici de președintele României, pe care îl înjură și jignește”, este comentariul publicat pe Facebook, alături de înregistrarea realizată în interiorul lăcașului de cult.

În înregistrare, preotul se aude cum țipă la enoriași, le spune “dobitoci” și îi amenință că “vă dau peste bot și vă scot dinții”.

“Dobitoci. Mergeți, fraților, în pădure și puneți-vă ștreangul și la revedere. Că, oricum, vă așteaptă iadul. LaCotmeana nu se vorbește în biserică! Fiți atenți că vă dau peste bot și vă scot dinții. (…) Nu vă place ce vă învăț, vă rog să nu veniți aici”, se aude vocea preotului.

Citiți și:  Gata, serviciile au ales urmașul lui Iohannis!

Omul bisericii îl jignește și pe președintele României, Klaus Iohannis.

„Cui nu îi convine, spuneți-i lui Iohannis (…) Jucați-vă cu mine. Nu aveți un preot de doamne-ajută, toți sunt niște nenorociți, foarte rar câte unul găsești de doamne-ajută. Nu vă place ce vă învăț, nu mai veniți aici, eu știu să slujesc și singur”, mai spune preotul.

Preotul din Cotmeana, sub control judiciar în 2015

Arhiepiscopia Argeşului şi Muscelului a transmis că va ancheta cazul.

Verificări cer şi reprezentanţii Bisericii Ortodoxe Române. Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al BOR, a declarat pentru Observator că, „dacă înregistrarea se dovedește a fi una veridică, deși conținutul ei pare incredibil, ea denunță un derapaj grav, impardonabil pentru un cleric”.

Ioan Boiciuc, Ioasaf sub numele de cleric, a fost primul stareţ din Argeş trimis vreodată în judecată. În 2015, a lovit mai mulţi enoriaşi, printre care şi un bebeluş de o lună.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.