STAREA DE URGENTA TREBUIE REINTRODUSA! Traian Băsescu aruncă bomba privind situația României

Fostul președinte consideră că măsurile contra epidemiei de coronavirus ar fi trebui să fie mult mai dure, iar starea de urgență ar trebui reintrodusă. De asemenea, în cazul școlilor, Traian Băsescu este de părere că „este o crimă” trimiterea lor la școală, având în vedere actualul context în care se află România.

Fostul președinte Traian Băsescu a transmis un mesaj extrem de dur la adresa autorităților și consideră că măsurile luate privind epidemia de coronavirus ar fi trebui să fie mult mai dure.

„Discursurile mi se pare demagogice, parcă ar avea tonul ăla de a încerca să se salveze, de a pasa responsabilitățile altora. În februarie spuneam că va fi o pandemie grea și Iohannis spunea – când auziți asta, schimbați canalul – asta gândeau liderii noștri, când în februarie, în China, erau carantinate orașe întregi.

Citiți și:  Traian Băsescu: „Clanurile ţigăneşti nu au limite, răzbunarea va fi crâncenă”

Nu au înțeles că din China până în Europa e doar un pas, când avem avioane, oameni care circulă. Ieri au făcut un PALIATIV. Esența este să înceteze transferarea virusului de la unul la altul. Trebuie măsuri mai dure”, a spus fostul președinte pentru Gândul.

Băsescu: Este o crimă să trimiți copiii la școală
Traian Băsescu dă exemplu Belgia, unde se lucrează foarte mult de acasă și s-au luat măsuri în ceea ce privește limitarea transportului public. De asemenea, Băsescu punctează și faptul că se dau amenzi ce ajung la 250 de euro dacă nu porți masca de protecție pe stradă.

Nu în ultimul rând, fostul președinte consideră că închiderea imediată a școlilor este extrem de necesară: „copiii trebuie ținuți acasă, a-i trimite la școală este o crimă, împotriva părinților, bunicilor lor”.

Citiți și:  Băsescu, SPUNE LUCRURILOR PE NUME! Ciutacu: Mă amendază CNA-ul și pe dvs. CNCD-ul. Mergem să ne luăm chitanțele

„Dincolo de mască, închiderea imediată a școlilor, închiderea serviciilor publice neesențiale, de gen: funcționari acasă, ca să aibă grijă părinții de copii și lucrează de acasă, zecile de mii de funcționari din București, toată lumea lucrează de acasă.

În Belgia funcționarii lucrează de acasă. Dacă nu avem școală, redus până la închidere transportul public. S-a revenit la închiderea cinematografelor, teatrelor, restaurantelor. În restaurante trebuie spus – hotelurile cu pasageri trebuie să aibă restaurantul deschis pentru cei din hotel, altfel îi trimiți în aglomerație.

Indiscutabil nu avem dreptul să mai facem concesii nimănui. În Bruxelles dacă nu ai mască pe stradă te oprește poliția și iei amendă de 250 de euro pe loc!”, a adăugat Traian Băsescu.

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

265 de vizualizări
loading...
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile