Stare de urgență în România, după alegeri ?! „Sunt vremuri ca în timp de război”

Perspectiva unui lockdown îi îngrijorează tot mai mult pe români. Jurnalistul Dan Andronic a afirmat, luni, în cadrul emisiunii „Subiectiv” de la Antena3, că ne putem aștepta la o stare de urgență după alegerile parlamentare. Care se vor desfășura la termenul stabilit.

Jurnalistul EvZ Dan Andronic a spus că alegerile se vor desfășura la termen și este puțin probabil ca până atunci România să intre în carantină.

„Este vorba de articolul 64 din Constituție care stabilește că mandatul Parlamentului poate fi prelungit cu cel multe trei luni de la finalul său. Asta înseamnă că ne vom întinde până undeva în martie, ceea ce nu ar fi deloc o garanție a scuccesului în lupta contra virusului. Vremea rece nu ne va ajuta. Avem o problemă de constituționalitate. E drept că poate fi prelungit mandatul parlamentului în condiții de urgență, dar e o soluție ușor exagerată, fără efecte benefice.

Actualul guvern nu are nici un interes să amâne alegerile. Orice amânare înseamnă puncte pierdute. E greu să gestionezi o astfel de situație, precum pandemia și lumea să te aprecieze”, a afirmat Dan Andronic.

Stare de urgență după alegerile parlamentare. „Sistemul medical nu mai face față”

Cât despre un eventual lockdown, se pare că părerile sunt deja formate. „Starea de urgență nu va fi înainte de 6 decembrie. E clar că este un cazan sub presiune. Dialogul politic a lipsit în totalitate, întrucât nimeni nu deține adevărul absolut. Toate partidele trebuiau să se pună la masă și să caute o soluție. Mici, mari, nu contează. Și de la un partid mic poate veni o soluție bună.

Cu tot respectul, domnul Arafat nu poate să fie faraonul care conduce România.

Aici nu mai e vorba numai de creșterea numărului infectărilor. Problema este că sistemul medical nu mai face față. În Elveția, spre exemplu, s-a ajuns la blocaj. Persoanele peste 85 de ani nu mai sunt internate la terapie intensivă. Sunt vremuri ca în timp de război”, a conchis jurnalistul.

Prezent în studio, președintele Pro România, Victor Ponta, a declarat și el că este de așteptat ca după data de 6 decembrie România să intre în carantină. După ce românii vor fi scoși la vot și guvernul se vede cu „sacii în căruță”, ne va aștepta un lockdown.

„Suntem singură țară în care guvernul se spală pe mâini la figurat. Să vedem cu indicele, spune. Adică cum? Dacă ești din București poți să te duci la moaște, dacă ești din afară Bucureștiului nu poți. Că bucureștean nu pot să mă duc la restaurant dar pot să mă duc la Sărată Monteoru.

În București școlile sunt închise dar cei care învață în Ilfov se duc la școală. E un guvern care fuge de răspundere și trage de timp. Eu aș fi lăsat școlile deschise, nu aș fi făcut alegeri locale, aș fi lăsat activitatatea religioasă și culturală cu respectarea unor condiții”, a declarat Victor Ponta.

Sursa: Evz.ro

Canal Telegram Romanesc

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasa un comentariu