Stare de urgență în România?! Când ar putea fi decisă

Fostul președinte al României, Traian Băsescu, a vorbit la România TV despre posibilitatea reintroducerii stării de urgență pe teritoriul țării noastre. Acesta a spus când s-ar putea întâmpla acest lucru.

Fostul președinte al României, Traian Băsescu a vorbit la România TV despre posibilitatea ca starea de urgență să fie din nou instaurată în România.

Acesta a declarat că dacă va fi cazul, starea de urgență va fi restaurată din nou după alegerile locale, nicidecum înainte.

„Nu cred că se va introduce starea de urgenţă până la alegeri, că asta implică o serie de măsuri. Probabil, imediat după alegeri, dacă va fi cazul, dar nu înainte”, a declarat Traian Băsescu pentru România TV.

Este nevoie de un program strict pentru noul an școlar
Acest început de an școlar este diferit de restul, motiv pentru care Traian Băsescu consideră că actualul Guvern trebuie să fine cu un program strict.

„Ministerul Educaţiei trebuie să emită o metodologie, să stabilească un program şi trebuie trimişi nişte bani.

Guvernul dă dovadă de laşitate în asumarea responsabilităţii. Nu se poate lăsa situaţia aşa, fiecare să se descurce.

Nu este posibil ca guvernul să nu asigure măşti pentru copii. Familiile nu au posibilitatea să asigure două măşti pe zi copiilor.”, a mai spus Traian Băsescu.

În plus, acesta a mai spus că este imposibil ca actualul Guvern să nu ofere măști de protecție pentru toți elevii. Pe lângă asta, Băsescu a subliniat că nu se poate ca fiecare primar că facă ”după capul lui”.

„Soluţia trimiterii la administraţiile locale este o soluţie bună, dar ea trebuie însoţită de două lucruri. În primul rând de o metodologie pentru că nu poţi să pui fiecare primar în situaţia de a face după capul lui cum crede. Ministerul Sănătăţii şi Ministerul Educaţiei trebuie să emită o metodologie.

Ministerul Educaţiei trebuie să stabilească un program. Pe de altă parte trebuie trimişi nişte bani la administraţiile locale pentru că sunt la partea terminală a anului şi nu cred că mai au resurse după ce au cheltuit enorm în prima parte a pandemiei. Aceste două lucruri trebuiesc făcute.

Marea problemă este aceea laşitate de care dă dovadă guvernul în asumarea responsabilităţii. Aici au bâlbâit-o tot timpul şi au încercat să dea vina pe alţii, ba că nu avem lege, ba că ne-au ţinut în Parlament când aveau regulamentul sanitar internaţional şi directiva Parlamentului şi Consiliului Uniunii Europene care le spune ce au de făcut în situaţii de pandemie”, a declarat Traian Băsescu.

Capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *