Stare de ALERTĂ. O viitură puternica va veni din Ucraina spre România!


Risc de inundaţii pe râul Prut, în zona barajului de la Stânca Costeşti. Costel Alexe, ministrul Mediului, a declarat, miercuri, că există o cantitate impresionantă de apă care vine din Ucraina.

Costel Alexe a declarat, la Comitetul Ministerial pentru Situaţii de Urgenţă, că în ultima perioadă au fost emise 55 de avertizări prin sistemul Ro-Alert.

„Suntem pregătiți pentru perioada următoare, când avem acest front atmosferic care poate să genereze cantități însemnate de precipitații, să fim în contact direct cu populația care este vulnerabilă. La acest moment, avem nu mai puțin de 252 de persoane care au fost evacuate din calea viiturilor. Avem, la nivel de ISU, la nivel național, începută procedura de identificare a pagubelor produse de inundații. În perioada următoare toți prefecții din țară vor trebui să continue acest proces pentru a evalua care sunt pagubele”, a spus Costel Alexe.

Pericol mare de inundații în zona barajului de la Stânca Costeşti
„Pentru următoarele zile, riscul cel mai ridicat îl avem pe Prut, în zona barajului de la Stânca Costești, pentru că avem o cantitate impresionantă de apă care vine din Ucraina. (…) În ultimele două săptămâni au fost evacuate cantități mari de apă tocmai pentru a face față acestei viituri care va veni din Ucraina spre România. (…)

Barajul este pregătit să mai primească încă 500 de milioane de metri cubi pe lângă cei 700 de milioane pe care îi are, astfel încât toate localitățile aval de Stânca Costești să nu fie puse în pericol”, a mai spus Costel Alexe.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *