STARE DE ALERTĂ NAȚIONALĂ! Grecia închide granițele, desfășoară armata, elicopterele și navele de război pentru a apăra Europa de migranții trimiși de regimul turc

În urma escaladării militare dintre armata siriană susținută de ruse și regimul turc, în combinație cu anunțurile din Turcia că ar face bine în urma amenințărilor anterioare de a inunda Europa cu migranți, Grecia a închis complet granița cu Turcia.

Guvernul grec a desfășurat cincizeci de nave navale pentru a proteja insulele grecești și zece elicoptere pentru a păzi granițele terestre împotriva invadatorilor străini, trimise de regimul Erdogan, transmite cotidianul german Bild.

Mișcările aparent drastice au apărut după o amenințare voalată făcută de purtătorul de cuvânt al partidului AKP al guvernării Turciei, Ömer Celik, care anterior făcuse aluzie la faptul că frontierele Turciei cu Europa ar putea fi deschise.

„Politica noastră de refugiați rămâne aceeași, dar aici avem o situație. Nu mai putem ține refugiații ”, a spus Celik.

Deși guvernul turc nu a făcut o declarație oficială prin care anunță că frontiera a fost deschisă, o sursă a spus jurnaliștilor agenției de știri Reuters că toți polițiștii de frontieră turci, ofițerii de pază de coastă și poliția au fost rugați să se ridice în fața vocii Europei. raportat.

Adăugând greutate la această afirmație, jurnalistul turc Ragip Solyu a scris pe Twitter că granița turcă va fi deschisă pentru următoarele 72 de ore oricărui și tuturor migranților care ar dori să își croiască drum spre Europa continentală.

Vezi: Viktor Orbán: Ungaria se pregătește pentru un război pe două fronturi; imigranti din sud și coronavirus

Numeroase videoclipuri au apărut pe social media înfățișând migranți bărbați în vârstă de luptă care se confruntă cu polițiștii de frontieră greci și forțe de securitate la diferite granițe terestre greco-turce.

Știrile haotice vin la doar câteva zile după ce 50 de polițiști revoltați și 10 protestatari au fost lăsați răniți, după ce sute de greci care locuiau pe insula Lesbos s-au confruntat cu poliția miercuri seară, în planul guvernului de a construi noi tabere pentru invadatorii străini.

Vezi: Mama daneză povestește cum fiul ei adolescent a fost bătut și băgat în comă de o gașcă de migranți

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *