STARE DE ALERTA IN GRECIA: Armata turcă rupe gardul de la graniță pentru a facilita trecerea migranților / VIDEO

Autoritățile grecești au lansat imagini video șocante , pe timp de noapte care înfățișează un vehicul de luptă blindat turc, care distruge gardul de frontieră de-a lungul graniței greco-turce pentru a ajuta invadatorii migranți – cei mai mulți bărbați la vârstă de luptă – să treacă ilegal în Grecia.

Mișcarea brutală a regimului turc vine când zeci de mii de migranți s-au adunat la granița turco-greacă după ce liderul regimului islamist turc, Recep Erdogan, a promis să „deschidă porțile” și va inunda Europa cu migranți.

Videoclipul a fost realizat noaptea dintr-un punct de observare de pe partea greacă a graniței terestre.

Turcia a primit vehicule blindate tactice Hizir 4 × 4 în 2019 într-un program cu finanțare UE de 75%. În mod ironic, acum regimul turc folosește același echipament pentru a distruge frontierele externe ale Uniunii Europene, astfel încât bărbații imigranți în vârstă de luptă să poată inunda continentul.

Imaginile din regiunea Kastanies din apropierea frontierei greco-turce prezintă grupuri de bărbați tineri migranți care aruncă gaze lacrimogene împotriva autorităților elene, în timp ce ajută armata turcă să distrugă gardul de frontieră cu ajutorul unui tanc.

Personalul militar turc a fost, de asemenea, observat tragând gaze lacrimogene, grenade și gloanțe oarbe către partea greacă a graniței.

Vinerea trecută, premierul elen Kyriakos Mitsotakis, în cadrul unui interviu acordat CNN , a declarat „mort” acordul din 2016 între UE și Turcia, deoarece „Turcia a decis să încalce complet acordul”.

„Ceea ce avem de-a face nu este o problemă de migrație sau de refugiat”, a spus Mitsotakis în interviul CNN. „Este o încercare conștientă a Turciei de a folosi migranții și refugiații ca pioni geopolitici pentru a-și promova propriul interes.”

Potrivit guvernului grec, doar patru procente dintre migranții care au încălcat cu succes granița greacă în ultimele zile sunt sirieni.

Rapoartele agenției de știri Reuters sugerează, de asemenea, că foarte puțini dintre cei care s-au adunat la granița greco-turcă sunt de fapt refugiați sirieni.

Distribuie acest articol! Îți mulțumim!

10.093 de vizualizări
loading...
Subscribe
Notify of
guest
0 Comments
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile