Stare de alertă după 15 mai?! Dezvăluiri incendiare din interior. Ce pregătește Iohannis (SURSE)


Coronavirusul continuă să facă ravagii în România, iar în acest context. Guvernul și Președintele iau în calcul ipoteza declarării stării de alertă după data de 15 mai, când expiră starea de urgență.

Surse din Guvern au declarat pentru Digi24.ro că miercuri, premierul Ludovic Orban va merge la Palatul Cotroceni pentru a discuta cu Președintele detaliile legate de ceea ce urmează după 15 mai, când se așteaptă o relaxare a restricțiilor impuse până acum prin ordonațele militare.

De asemenea, marți seara, la ora 19, va avea loc și ședința conducerii PNL, care va dezbate același subiect.

Până în prezent varianta stării de alertă este doar „în analiză” și nu a fost luată încă o decizie.

„Nu am luat nicio decizie, suntem în evaluări, funcție de evoluția situației”, au explicat surse guvernamentale.

Ce înseamnă stare de alertă?
Potrivit legii, starea de alertă constă în „punerea de îndată în aplicare a planurilor de acțiuni și măsuri de prevenire, avertizare a populației, limitare și înlăturare a consecințelor situației de urgență”.

Potrivit OUG nr. 21/2004, pe timpul stării de alertă se pot dispune, cu respectarea prevederilor art. 53 din Constituţia României, republicată, măsuri pentru restrângerea unor drepturi sau libertăţi fundamentale referitoare, după caz, la libera circulaţie, inviolabilitatea domiciliului, interzicerea muncii forţate, dreptul de proprietate privată ori la protecţia socială a muncii, aflate în strânsă relaţie de cauzalitate cu situaţia produsă şi cu modalităţile specifice de gestionare a acesteia.

Sursa: capital.ro

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *