“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
ANALIZE

SRI – instituție publică sau structură mafiotă?

sriu

Nu exclud posibilitatea ca unii dintre dumneavoastră să considere titlul acestei postări ca fiind foarte dur! Îmi asum acest risc, dar prin cele pe care le voi prezența în continuare am să vă demonstrez contrariul. O instituție publică, responsabilă, în speță SRI, acționează numai în limitele impuse de normele legale în vigoare, de Constituție, de Legea privind Siguranță Națională a României și de Legea de Organizare și Funcționare, în special.

Dacă analizăm activitatea acestei structuri, vom observa foarte ușor că în ultimii 12 ani ea, în mod sistematic, și-a depășit cu mult atribuțiile conferite prin lege, organizând și desfășurând acțiuni și activități din sfera de responsabilitate a altor autorități publice. Nu am să reiau aspectele referitoare la acest subiect, aspecte prezentate în analizele publicate de mine anterior. Ele pot fi ușor lecturate dacă sunt accesate site-urile publicațiilor care le-au preluat, precum și pagină mea pe Facebook.

Așa cum am prezentat acolo, SRI s-a implicat în mod ilegal în Justiție, creând un adevărat câmp tactic, fabricând dosare și probe pentru a condamna persoane publice incomode și pentru a le scoate din zona de interes, cum a făcut de fapt și cu oamenii de afaceri pentru a le lua sau a le controla afacerile și pentru a prelua astfel în interesul propriu al celor din conducerea instituției a unor comisioane care depășesc orice imaginație.

Amestecul brutal în viață politică, schimbarea rezultatului votului popular, susținerea prin mijloace ilegale a unor persoane care să acceadă în funcții publice foarte importante sau menținerea unora în posturile pe care le ocupaseră în detrimentul voinței electoratului. Controlul asupra unor oameni politici, a unor magistrați, a unor funcționari publici, precum și a unor specialiști în diferite domenii, prin diverse procedee profund nelegale, cu scopul final de a domină societatea românească în interesul celor din exterior sub comandă cărora se află, dar și în interes personal pentru obținerea prin mijloace de tip mafiot a unor imense sume de bani. Iată neregulile pe care le-am abordat de atâtea ori în intervențiile mele în mass-media, pe rețelele de socializare, dar și în cadrul audierilor la Comisiile Parlamentare, inclusiv a celei de control SRI.

Am menționat aceste lucruri, doar pentru a vă reaminti câteva din multitudinea de aspecte care se pot imputa conducerii SRI, trecute și prezente. Și pentru că nu erau suficiențe abuzurile, substituirile de atribuții ale altor instituții publice, toate fărădelegile săvârșite, cei de la SRI, văzând că pierd teren în anumite sectoare, obligați fiind de evoluția situației în ultimii doi ani să-și retragă oamenii din diverse instituții publice, au pus la punct un nou sistem prin care să mențină controlul asupra zonelor de interes, intrând cu bocancii în sferă de competență a altor autorități publice. Astăzi au apărut mai multe relatări în mass-media, dar și pe conturile de socializare (a se vedea Dan M. V. Chitic) despre finalizarea unui proiect de tip „Big Brother” prin intermediul căruia structură de informații să-și mențină controlul și poziția de forță asupra societății românești.

„Serviciul Român de Informații a pus în funcțiune sistemul IT prin care poate controla modul de cheltuire a banilor în instituții publice. Sistemul ar trebui să poată identifică rapid și firmele ai căror acționari sau administratori figurează la mai multe societăti și au cazier judiciar, precum și persoanele fizice în cazul cărora sunt neconcordanțe între venitul declarat și clădirile, terenul sau mașinile cumpărate.” (Profit.ro.).

„SRI, prin Unitatea Militară 0929 București, în calitate de beneficiar al finanțării nerambursabile, a finalizat la termen implementarea proiectului SII ANALYTICS-Sistemul informatic de integrare și valorificare operatională și analitică a volumelor mari de date, cod MySMIS2014+ 101622, co-finanțat din Fondul European de Dezvoltare Regională prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020. Operaționalizarea proiectului a dus la atingerea scopului definit de „dezvoltare a funcției de prevenție, detectare și luare de măsuri pentru reducerea redundanței plătilor în zonă publică, prevenirea fraudei și abuzurilor și creșterea eficienței în actul guvernamental”, așa cum a fost constatat și de către Organismul Intermediar pentru Promovarea Societătii Informaționale (OISPSI), precum și de auditorul extern contractat să verifice corectă implementare a proiectului, în intervalul decembrie 2018-februarie 2019.”, a comunicat SRI publicației Profit.ro.

„Astfel, s-a concluzionat că sistemul pune la dispoziția instituțiilor publice mecanisme avansate de integrare, corelare, regăsire, vizualizare, analiză, colaborare și avertizare, asigurând astfel construirea unor procese ample de explorare, descoperire și investigare a situațiilor generatoare de fenomene de criminalitate organizată și evaziune fiscală la nivel național, precum și a faptelor asociate fenomenului de corupție și de finanțare a terorismului, în vederea diminuării și prevenirii acestora.”, declară SRI.

Unii dintre dumneavoastră se vor întreba: unde este problemă? Este o problemă imensă generată de faptul că SRI nu are competențe legale în domeniile vizate de acest sistem și preia în mod ilegal competențele altor autorități publice investite prin normele constituționale sau cele cuprinse în diverse legi speciale sau ordinare, cum este cazul Curții de Conturi a României, singura autoritate abilitată să controleze și să supravegheze modul de cheltuire a banului public sau atribuțiile ANAF, ale cărei responsabilități se regăsesc total și sunt vizate de proiectul dezvoltat de SRI și pe care structura de Siguranță Națională îl folosește în scopuri ilicite.

Deși cunoșteam foarte bine care sunt amenințările la adresă Siguranței Naționale prevăzute de Legea cu același nume, având în vedere faptul că am fost unul dintre inițiatorii proiectului Legii respective, am lecturat din nou articolul care face referire la problematică aflată în discuție și în care SRI are competențe clare și nu am văzut nicio referire la elementele cuprinse în noul proiect implementat de această structură devenită toxică pentru statul nostru, pentru Statul de Drept. Niciunul dintre obiectivele vizate de acest nou sistem IT gestionat de către SRI, nu se regăsește între amenințările la Siguranță Națională a României și, deci, excede competențelor legale ale structurii de informații. Locul lui este în altă parte, la cei care au competențe legale în domeniu.

De ce îl are și îl dorește în continuare SRI? V-am explicat mai sus și nu am să fac decât precizarea că așa doresc cei din exterior, cei care și-au fidelizat conducerea acestei instituții și le-au asigurat fondurile necesare pentru dezvoltarea lui, toate cu scopul de a-și promova interesele în România, în detrimentul celor ale poporului român, pentru asigurarea continuității dominației asupra țării noastre, dar și pentru promovarea intereselor proprii ale conducerii acestei structuri.

Ce cale vor lua informațiile colosale, ca număr și importanță, unele dintre ele cu siguranță strategice, domnule Eduard Raul Hellvig? Unii susțin că vor merge la cei care vă dirijează din exterior, că doar de asta v-au dat atâția bani să construiți sistemul. Deși mi-e greu să cred că este așa, vă rog să ne spuneți dumneavoastră dacă cei care va suspectează de trădare au dreptate sau nu… Autor: General Dumitru ILIESCU / Justitiarul.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.