“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

Spray-ul anti-Covid-19 care previne TRANSMITEREA virusului de la persoană la persoană

covid19

Cercetătorii spun că spray-ul protejează împotriva COVID-19 și poate preveni, de asemenea, transmiterea virusului de la persoană la persoană.

Pe lângă numeroasele vaccinuri anunțate, cercetătorii au realizat și un spray nazal ce poate oferi protecție împotriva virusului SARS-CoV-2.
Cercetătorii de la Universitatea din Birmingham a realizat un spray nazal folosind materiale deja utilizate la oameni, motiv pentru care procedurile complexe necesare pentru a aduce un nou produs pe piață sunt mult simplificate.
Potrivit studiului, spray-ul prinde și acoperă virusul în nas, de unde poate fi eliminat fie prin suflarea nasului, fie prin înghițire.
Experimentele de laborator au arătat că pulverizarea a prevenit infecția timp de până la 48 de ore
Cercetătorii spun că aplicarea regulată a spray-ului ar putea reduce semnificativ transmiterea bolilor și consideră că ar putea fi deosebit de utilă în zonele în care aglomerarea este mai puțin evitabilă, cum ar fi în zboruri sau în săli de clasă.

Deoarece virusul este încapsulat în spray, acesta este împiedicat să fie preluat de către organism, deci dacă particulele de virus sunt transmise unei alte persoane printr-un strănut sau tuse, persoana respectivă este mai puțin probabil să fie infectată cu particule active de virus , spun cercetătorii.
Acest produs a fost realizat folosind compuși deja aprobați de organismele de reglementare din Marea Britanie, Europa și SUA, iar experții au stabilit că acest produs are capacitatea de a inhiba infecția. Mai exact culturile de virusuri celulare au inhibat infecția până la 48 de ore după ce au fost tratate cu soluția și când au fost diluate de mai multe ori.

Cum funcționează produsul?
Ei bine, se pare că acest spray nazal este realizat din doi polimeri polizaharidici – și anume un agent antiviral numit carrageenan și o soluție numită gellan.

Gellanul are capacitatea de a fi pulverizat în picături fine în interiorul cavității nazale, unde poate acoperi uniform suprafața și poate rămâne acolo, mai degrabă decât să alunece în jos și în afara nasului. Sprayul are, de asemenea, puterea de a împiedica virusul să fie asimilat de corp, motiv pentru care va reduce încărcătura virală în organism.

”Deși nasul nostru filtrează mii de litri de aer în fiecare zi, nu există prea multă protecție împotriva infecției, iar majoritatea virușilor din aer sunt transmise prin pasajul nazal. Spray-ul pe care l-am formulat oferă această protecție, dar poate preveni, de asemenea, transmiterea virusului de la persoană la persoană. „, atrage atenția co-autorul studiului, profesorul Liam Grover, care a anunțat că producția acestui spray ar putea să înceapă în câteva săptămâni.

Acest produs nu înlocuiește, însă, măsurile actuale. De aceea, purtarea măștii de protecție împotriva coronavirusului ar trebui respectată, precum. De asemenea, este recomandată distanțarea socială și igiena riguroasă a mâinilor, informează news.sky.

Sursa: evz.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.