“Jurnalism înseamnă să publici ceea ce cineva nu vrea să fie publicat. Orice altceva e publicitate.” - George Orwell

DETALII AICI.
GENERAL

SPP a trecut la nivelul următor. Ce este Red Alert

 

spp 86287800

Sistemul Red Alert implementat de Serviciul de Pază și Protecție cu bani de la UE, printr-o divizie a firmei SIVECO, combină inteligența artificială cu factorul uman și urmărește în timp real ce face o țintă aleasă de instituția condusă de generalul Lucian-Silvian Pahonțu.

Proiectul Red Alert pentru combaterea propagandei teroriste din mediul online, finanţat de Comisia Europeană cu cinci milioane de euro prin programul Horizon 2020 și finalizat pe 30 septembrie anul trecut, a fost coordonat de firma românească SOFTWARE IMAGINATION & VISION (SIMAVI) SRL și a avut 14 parteneri, firme şi instituţii din Franţa, Israel, Malta, Marea Britanie, România, Republica Moldova, Spania şi Ungaria.

Denumirea completă a Red Alert este, potrivit site-ului Comisiei Europene, „Sistem de detectare timpurie și alertă în timp real pentru conținutul terorist online bazat pe procesarea limbajului natural, analiza rețelelor sociale, inteligența artificială și procesarea evenimentelor complexe”.

Potrivit unui document postat pe pagina de internet a Camerei Deputaților, pentru anul 2022, Serviciul de Protecție și Pază își propune să mențină bunele practici și un nivel ridicat de performanță în activitățile pe care le desfășoară.

Una dintre reformele avute în vedere de SPP pentru 2022 este „Reorganizarea activității în domeniul informațiilor”.

Tot în documentul amintit se spune că „în vederea eficientizării și programării predictibile a procesului organizațional a fost adoptată Concepția privind strategia de dezvoltare a Serviciului de Protecție și Pază în perioada 2021-2027, anul 2022 reprezentând startul implementării acesteia.

Principalele obiective urmărite se axează pe dezvoltarea infrastructurii serviciului și continuarea dotării cu echipamente si soluții tehnologice avansate de securitate pentru asigurarea unui nivel operațional optim in contextul amplificării riscurilor și vulnerabilităților de securitate pentru a putea asigura conducerea si coordonarea măsurilor de securitate.

Misiunea SPP
Serviciul de Protecție și Pază este organ de stat cu atribuții în domeniul siguranței naționale, specializat în asigurarea protecției demnitarilor români, a demnitarilor străini pe timpul șederii lor în România, a familiilor acestora, în limitele competențelor legale, precum și în asigurarea pazei sediilor de lucru și a reședințelor acestora, potrivit hotărârilor Consiliului Suprem de Apărare a Țarii.

Activitatea de informații desfașurată în scopul îndeplinirii misiunii are caracter „secret de stat”.

Sursa: evz.ro

SUSȚINEȚI NATIONALISTI.RO:

ANUNȚ: Nationalisti.ro se confruntă cu CENZURA pe rețele sociale. Intrați direct pe site pentru a ne citi sau abonați-vă la canalul nostru de Telegram. Dacă doriți să ne sprijiniți prin PayPal, orice DONAȚIE este binevenită. Vă mulțumim!

Mai multe DETALII găsiți aici: SUSȚINEȚI PROIECTUL "NATIONALISTI.RO".

DONEAZĂ MAI JOS:

Lasă un răspuns

Back to top button

Distribuie acest articol. Mulțumim!

Acestă informație pote fi utilă și altor persoane.