Sportivii romani, criticati pentru aparitia la Jocurile Olimpice de la Soci (VIDEO)

Modul în care sportivii români s-au prezentat la defilarea de la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice a fost taxat în presa internaţională.

Portalul american Bleacher Report a criticat costumaţia sportivilor români, care au ales să se îmbrace în costume de culoare neagră şi căciuli albe.

Portalul american Bleacher Report a analizat costumele tuturor celor 90 de țări participante la Jocurile Olimpice, iar România a primit destule critici.

„România a mers pe costume de culoare neagră și căciuli albe, iar apoi a încercat să aducă un strop de culoare fluturând mai multe steaguri. Ne pare rău, nu merge așa, România! Ori încorporați culorile în look-ul vostru, ori nu mai faceți nimic”, a comentat portalul american.

Pentru apariția de la Soci, România a primit calificativul „B”. În schimb, Republica Moldova a primit „A” și a fost lăudată pentru costumul de culoare albastră cu alb, purtat de singurul sportiv prezent la Soci. „Probabil și l-a ales singur”, au remarcat americanii.

Premierul Victor Ponta a fost prezent la festivitatea de deschidere a Jocurilor Olimpice, alături de ministrul Tineretului şi Sportului, Nicolae Bănicioiu. Mai mult, şeful Executivului român a participat şi la dineul oferit de președintele Vladimir Putin și a avut o întrevedere scurtă cu omologul rus Dmitri Medvedev. Liderul PNL Crin Antonescu nu a ratat ocazia de a-l lua peste picior pe Victor Ponta.

Citiți și:  BREAKING Decizie de ultimă oră a Rusiei in conflictul cu Ucraina

Reacții similare au venit și din partea democrat liberalilor, care au considerat inoportună prezenţa „turistului” Ponta la deschiderea Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Soci, în condițiile în care Guvernul PSD-PNL nu a sprijinit deloc dezvoltarea sporturilor de iarnă în România, iar Ponta nu a avut nici măcar curiozitatea de a şti cine ne reprezintă la această competiţie.

La rândul său, Preşedintele PMP, Eugen Tomac, i-a cerut premierului să nu participe la ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de Iarnă de la Soci, considerând că un asemenea demers ar valida agresiunile aşa-ziselor autorităţi transnistrene împotriva basarabenilor şi românilor.

Președintele Statelor Unite, Barack Obama, premierul britanic David Cameron, cancelarul german Angela Merkel sau președintele francez Francois Hollande nu au participat la deschiderea Olimpiadei de Iarna din Soci.

Sunt însă doar câţiva dintre liderii lumii care au decis să-şi arate astfel dezaprobarea faţă de modul în care Rusia alege să nu respecte drepturile omului, persecută minoritaţile sexuale şi, în general, nu pune preţ pe libertăţile individuale. Sunt informaţii probate de organizaţiile pentru protecţia drepturilor omului.

Citiți și:  MISCARI MASIVE de trupe ruse și armament spre granița cu Ucraina

Cea mai costisitoare olimpiadă din istorie se desfășoară sub semnul ameninţărilor teroriste, boicotărilor internaţionale, pentru repetatele încălcări ale drepturilor omului.

Iar preşedintele american, Barack Obama a declarat că Stale Unite nu ar cheltui 50 de miliarde de dolari pentru organizarea Jocurilor Olimpice aşa cum a făcut Rusia.

În urmă cu doar două zile, Human Rights Watch a facut public un filmuleț în care erau prezentate imagini şocante, cu oameni batjocoriţi şi bătuți cu bestialitate în plină stradă, din cauza orientarii sexuale.

Peste 200 de scriitori renumiţi, printre care Salman Rushdie şi Margaret Atwood au semnat o scrisoare deschisă prin care denunţă legislaţia din Rusia ce incrimineaza blasfemia şi homosexualitatea.

România, criticată pentru apariția la JO de la Soci

Sursa: B1TV

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram (click aici)!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.