Spitalele sunt pline cu mult prea multi bolnavi Covid care ar putea sta si acasa

In acest articol plec de la premisa ca acest Covid exista, ca testele sunt perfecte (adica ce este pozitiv nu este fals pozitiv), ca alte viroze si boli respiratorii chiar aproape ca au disparut si n-au fost bagate si ele la Covid. Sa vedem ce iese.

Iata declaratia lui Raed Arafat, conform Cotidianul:

“Nu toţi bolnavii care sunt în UPU sunt bolnavi de terapie intensivă. Mare parte sunt bolnavi de terapie intermediară. Sunt bolnavi care poate în altă ţară i-ar trimite acasă în ziua de astăzi şi ei nu doresc să meargă acasă. Vor să rămână şi să se spitalizeze.”

Potrivit acestuia, printr-o ordonanţă de urgenţă s-a decis ca anumite medicamente, care înainte nu puteau să se administreze decât în spital, să poată fi date acasă.

“Acest demers este menit să reducă presiunea în situaţia în care unii pacienţi nu trebuie să se interneze. Deci, dacă luăm presiunea pe care o avem, într-adevăr există pacienţi pentru terapie intensivă şi sunt pentru paturile unde este nevoie de oxigen, dar pe paturile fără oxigen sunt pacienţi care insistă că vor să se interneze. Sunt situaţii în care pacientul care insistă să fie internat, este internat, deşi putea să stea acasă, să primească medicamentele. (…) Sunt pacienţi care spun eu nu vreau să plec, rămân până apare un loc. Acum suntem în situaţia în care resursele sunt mai puţine decât cererea”

Exact asa sta treaba. Cum de o recunoaste, nu stiu.

Dar cum de au ajuns multi pacientii sa fie disperati sa ajunga in spital? Pai unul dintre vinovati este chiar … Raed Arafat. Sa ne amintim ce zicea anul trecut:

„Îl laşi acasă cu simptome uşoare, după trei-patru zile bolnavul este în stop cardiac şi asta înseamnă că noi ne-am riscat viaţa mult mai mult, pentru că până intervine serviciul de urgenţă, până îl resuscitează, până îl duce la spital… dacă era în spital îl depistau mult mai repede şi îi salvau viaţa. Asta este informaţia care trebuie să ajungă la populaţie. Să nu inducem în eroare populaţia că noi îi închidem în puşcărie că sunt cu simptome uşoare fără să-i zicem «atenţie, că dacă mergeţi acasă nimeni nu garantează că după două-trei zile nu veţi fi în stop cardiac»”

Pai, daca aia a fost informatia care trebuia sa ajunga la populatie, evident ca o parte din populatie cu aia a ramas in cap. Iar acum invadeaza spitalele, iar Arafat spune ca nu este bine. Evident, ca nu este bine, dar ce anume face in afara de a constata ca nu este bine?

Spune ca printr-o ordonanţă de urgenţă s-a decis ca anumite medicamente, care înainte nu puteau să se administreze decât în spital, să poată fi date acasă. Super, dar tarziu. De multa vreme s-a semnalat aceasta problema:

Dar, sa zicem ca-i mai bine mai tarziu decat niciodata. Totusi, este departe de a fi suficient.

Daca vor putea primi tratamentul si acasa, le vor refuza spitalizarea? Daca nu, de ce? Adica, pe altii, cu alte boli ii trimite acasa ca sa poata sta ei?

sursa – saccsiv

Canal Telegram Romanesc

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasa un comentariu