In spitalele din Romania pacientii STAU CU MORTII IN SALOANE! (GALERIE FOTO)

Şocant: La Spitalul Judeţean din Arad morții împart saloanele cu vii

Zicala „Morţii cu morţii şi viii cu viii” nu e valabilă întotdeauna, lucru demonstrat marţi la Spitalul Clinic de Urgenţă Arad.

De șase ore a fost nevoie să ia mortul din salon

Lipsa de personal şi o avalanşă de cazuri la Unitatea de Primire Urgenţe a spitalului au condus la o situaţie neplăcută, într-unul din saloanele secţiei de Neurologie. Astfel, un bărbat care a fost declarat decedat la orele prânzului a fost lăsat în salon cu bolnavii până după ora 20.

„Bolnavii din salon stau pe holuri, că nu a venit nimeni să-l ia. Cei de aici de pe secţie spun că trebuie să vină să-l ia cei de jos, de la Urgenţe, iar cei de acolo ne-au spus că trebuie să-l ia cei de pe secţie.”

– au declarat în exclusivitate pentru www.newsar.ro aparţinătorii pacienţilor salonului 516, în jurul orei 19,45.

Cei cinci pacienţi din salonul 516 spun, la rândul lor, că şi-au petrecut după-amiaza mai mult pe holurile spitalului decât în salonul în care erau internaţi.
Contactat de www.newsar.ro, dr. Adrian Weiner, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Arad, s-a interesat de întreaga situaţie şi ne-a relatat că persoana decedată a fost ridicată din salon puţin după ora 20.

„Decesul a fost constatat la ora 14,20 şi, conform legii, timp de două ore nu are voie să se atingă nimeni de persoana decedată. Din păcate, a durat mai mult până a fost ridicat cadavrul, din cauza faptului că a fost o avalanşă de cazuri la Unitatea de Primire Urgenţe, peste 80, cu diferite probleme, şi nu sunt decât trei brancardieri pe tură. Insuficienţa personalului şi o zi cu multe cazuri la UPU au condus, din nefericire, la acest caz neplăcut.”

– a declarat dr. Adrian Weiner.
Pacienţii din salonul 516 au spus că în urmă cu câteva zile în spital s-a petrecut un caz similar, cu o femeie care a decedat într-un alt salon, al aceleaşi secţii.

„Am râs atunci de cele din salonul respeciv şi acum am păţit şi noi la fel.”

– a declarat unul dintre pacienţi.
Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă Arad a beneficiat în ultimii ani de investiţii de milioane de euro din fondurile Consiliului Judeţean Arad. Lipsa de personal face însă ca unitatea să se confrunte şi cu situaţii neplăcute.

Sursa: Starea Natiunii

sp1

sp2

sp3

sp3

sp4

sp5

sp6

One comment

  1. Si voi vreti locuri mai multe pentru infractorii din puscarii…. ne meritam soarta..

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *