SPIONAREA liderilor lumii în scandalul Pegasus. Informații fără precedent

Scandalul Pegasus a luat amploare, iar mai multe dezvăluiri ies la iveală. Potrivit ultimelor informații, tot serviciul marocan de securitate l-ar fi ascultat pe liderul francez Emmanuel Macron.

Totodată, un alt target de-al aceluiași serviciu de securitate a fost Robert Malley, negociatorul șef al înțelegerii dintre Iran și SUA din perioada lui Barack Obama, se arată într-un articol publicat pe trenduri.com.

În ceea ce privește metodele folosite pentru interceptarea informațiilor, se pare că metoda preferată de infectare cu Pegasus era printr-un apel efectuat prin intermediul aplicației Whatsapp.

Deși cei de la NSO Group neagă ascultarea anumitor personalități, cei care înțeleg cum funcționează toate aceste activități pot vedea că firma nu prea mai are ce explicații să ofere, în contextul în care spyware-ul Pegasus este exrem de complex.

Citiți și:  BREAKING NEWS Macron anunță că vrea să trimită trupe în România. Ciucă salută "dovada de fraternitate"

Cât a costat spionarea liderilor politici
Legat de prețurile pe care NSO Group le percepe pentru serviciile sale de spionaj, acestea sunt considerabil de mari, însă cel mai probabil sumele merită având în vedere liderii politici vizați.

Mai exact, prețul de instalare este de 500 000 $. La această sumă se mai adaugă, pentru fiecare zece telefoane Android și iPhone, suma de 650 000$, totodată, pentru fiecare cinci utilizatori Blackberry câte 500 000$ și câte 300 000$ pentru fiecare cinci utilizatori de Symbian.

De menționat este faptul că prețurile sunt doar de start, iar utilizările ulterioare presupun plata unor taxe de 800 000$ pentru 100 de telefoane, 500 000$ pentru 50 de telefoane și 150 000$ pentru 20 de ținte.

Citiți și:  Presedintele care dă CĂRȚILE PE FAȚĂ: Chiar vreau să îi ENERVEZ pe nevaccinați. Asta e strategia

Totodată, NSO Group mai prevede și o taxă de mentenanță de 17% din totalul sumei plătite în fiecare an de utilizare.

În ceea ce îi privește pe fondatorii companiei, este vorba despre companiile Shalev și Omri, care au vândut însă către Francisco Partners, un fond de investiții american specializat în preluarea de companii tehnologice aflate în proces de maturizare.

Amintim faptul că Francisco are conexiuni puternice cu NSA, iar scandalul a început de ceva tiimp. Totodată, după 2019, Francisco Partners a vândut pentru 1 miliard de dolari compania către fondatorii NSO Group Omri Lavie și Shalev Hulio care, pentru achiziție, s-au aliat cu fondul britanic Novalpina Capitals.

Sursa: capital.ro

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *