Sperietoarea RoExit

De ce toată lumea crede că ROExit înseamnă neapărat…

1: Că vor trebui să arate pașapoarte când intră în alta țara?

2: Că automat asta ar pune România în sfera Rusiei deși NATO a asigurat asta mai mult? (Daily reminder că Germania este în această sferă, mult mai mult decât România)

3: Că nu vom mai putea face comerț cu alte țări (mai ales având în vedere că, spre deosebire de UK, avem o groază de fabrici străine care își produc chestii la noi)?

4: Că cumva asta ar încălca suveranitatea noastra?

Am câteva lucruri de spus:

1: Dacă pierdem statutul de membru UE, nu înseamnă neapărat că pierdem statutul de memberu în EFTA (Acordul de Comerț Liber European, mulțumiri lui Virgiliu Pop pentru corectare). Deci gata cu argumentul de pașapoarte.

2: NATO este mai puțin rusofil decât UE. Nu-mi pasa ce vorbe frumoaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaaase spune Juncker sau alți politicieni UE. În teorie, UE este aliniat total împotriva Rusiei. În practică, vorbele nu ating realitatea că ăștia cu bucurie se pregătesc să depindă mai mult de Gazprom.

3: UE =/= ZEE (Zona Economica Europeana). Liberul comerț cu țările membre UE nu ține de statutul de membru UE. Ține de statutul de membru ZEE. Elveția este în ZEE și nu în UE. La fel și Norvegia, Islanda, ș.a.m.d. Țările astea n-au fost anexate de Rusia și nici nu sunt blocați din a face comerț cu membri UE. Mai mult, nu este avantajos ca UE să ne impună tarife când asta de fapt va scumpi produsele lor care sunt produse în România

Mai multe chestii de spus:

1: “Dar OMGOMGOMGOMG nu o să putem schimba Euro!”

Avantajele unui acord EBA cu România pentru Euro previne ca o asemenea tăiere să fie fezabilă pentru UE.

2: Citește Pan-Euro-Mediterranean Convention, complet, cu tot cu protocoalele. FMM.

3: Vă aduc aminte de faptul că UE n-a pornit din EEC (European Economic Community) ci din ECSC (The European Coal and Steel Community). Sunt două lucruri diferite. Una a creat certificarea CE și a creat standarde uniforme pentru comerț în comunitatea Europeana mai pe larg (GOOD!). Al doilea a fost făcută ca să protejeze Franța de oțel ieftin (și de o calitate mai bună) din alte țări Europene.

EDITAT CA SĂ ADAUG: Culmea este că nu sunt împotrivă rămânerii noastre în UE. Putem rămâne. Putem zice ca ei și tot să facem ca noi (până se face o armată pan-Europeana; atunci va fi și mai rău).

Oricum putem face ceva gen cum face Polonia și Ungaria, să anulăm măsuri de cenzură reciproc. (NU, nu înseamnă că vom da Transilvania Ungariei).

Mentalitatea mea este să exploatăm orice putem din UE. (Până vor apărea mai multe crăpături în sistemul lor socialist și se va prabuși precum Imperiul Roman, doar că de data asta nimeni normal la cap nu-i va duce dorul.) – Sursa: Incorect Politic

Urmăriți acest site pe Telegram și pe Google News

Susține Nationalisti.ro printr-o donație

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *