SPECTACOL GROTESC: Vasluienii, terorizati în centrul orasului: scuipati, înjurati si blestemati dacã nu cumpãrã iconitele tiganilor

Spectacol grotesc chiar în centrul Vasluiului, unde câtiva vasluieni s-au plâns cã au fost scuipati si înjurati de tigani.

Profitând de faptul cã este sãrbãtoare si cã foarte multi oameni din mediul rural au venit la oras pentru a face cumpãrãturi, câtiva tineri apartinând etniei tiganesti s-au apucat de comertul cu iconite.

Acestia abordeazã în special persoane în vârstã, de la tarã. Se tin dupã ele zeci de metri, bãgându-le iconitele în buzunar. Dacã accepti “cadoul”, esti obligat sã le scapi, “de sãnãtate si de familie frumoasã”, o bancnotã de 5 lei.

Dacã refuzi, risti sã te trezesti sub o ploaie de flegme si înjurãturi. “Chiar în fata mea, doi bãtrânei care se vedea cã erau de la tarã au fost scuipati de acesti vânzãtori ambulanti pentru cã nu au vrut sã le dea bani pe iconite. Sunt luati în vizor în special persoanele în vârstã care nu pot riposta, nu pot alerga dupã acesti tineri” ne-a declarat o vasluiancã, martorã a incidentului.

În centrul unui oras care se vrea a fi european, dacã nu dai nas în nas cu vânzãtorii de iconite, cu sigurantã dai peste ghicitoarele în cãrti. Alte “antreprenoare”, aceleasi obiceiuri. Pun ochii pe persoanele vârstnice, din mediul rural, pe care le amenintã cu blestemele tigãnesti dacã nu vor sã-si afle viitorul din cãrti. Oamenii, cu fricã de Dumnezeu, se aseazã pe bancã lângã Mama Omida de Vaslui, unde sunt usurati de toti banii.

Ne-am dori ca Politia Localã si Politia Nationalã sã nu mai fugãreascã din centrul orasului doar artistii stradali, cei care fac un un ban cântând la vioarã sau la harpã.

Credem cã ar fi bine ca oamenii legii sã-si facã la fel de simtitã prezenta si sã pedepseascã cu aceeasi autoritate si pe cei care scuipã si înjurã vasluienii fãrã niciun motiv. Asta ca sã nu-i credem pe cei care afirmã cã tiganii plãtesc taxã de protectie chiar politistilor pentru a fi lãsati sã-si desfãsoare activitãtile ilegale!

Vezi: Clanurile tiganesti, mai presus de legi: suma neregulilor de la priveghiul interlopului Emi Pian, la care Poliţia a asistat impasibilă

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real, daţi subscribe canalului noastru de Telegram!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *